Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Wasbar

 

Een weekend weg is voor ons ook de foodspots bezoeken van de stad of regio waar wij verblijven! Het eten van heerlijke maaltijden en hapjes staat voor ons dan ook bovenaan ons lijstje. We stappen niet zomaar een eettentje binnen; een goede voorbereiding is het halve werk. Als een echte foodie én met mijn horeca-verleden, let ik natuurlijk op veel dingen.


De Wasbar in Gent was 1 van de zaakjes die we op ons lijstje hadden gezet. Het was die zaterdag al lekker weer, en omdat ons doggie Vegas niet mee naar binnen mag bij de Wasbar, genoten we heerlijk van de zon op het terras! Veel tafeltjes zijn er niet, dus bij mooi weer moet je wat geluk hebben om een tafeltje te bemachtigen. Zo om mij heen kijkend, zag ik al dat je porties daar niet klein kunt noemen. Het was de eerste 'eetstop' van het weekendje Gent, dus we hadden nog niet gegeten. Maar aangezien we die dag nog meer foodspots zouden gaan uitproberen, kozen we ervoor om ons 'maaltje' met z'n tweeën te delen. We bestelden een sandwich ham/kaas met hummus. En die zag er heerlijk uit! En inderdaad, zeker geen klein portie! Naast de sandwich lagen groentechips en ook aan wat frisse salade was gedacht. Ik ben normaal geen liefhebber van groentechips, maar deze waren snel op! Ook al hebben we de sandwich gedeeld, we hebben zelfs nog wat laten staan.

Het interieur van de Wasbar ziet er ook echt leuk uit. Als je naar binnen loopt, en de trap opgaat naar het toilet, kom je langs een rijtje wasmachines. Daar heeft dit concept zijn naam ook aan te danken, natuurlijk! En je kunt er nog echt je was mee doen ook. Voor 5 euro draait je wasje, terwijl je ondertussen kunt genieten van iets lekkers. Hoe geniaal is dit, zo wordt wassen nog leuk!

 

De dag erna zijn we nog even teruggegaan, want België aandoen zonder een 'Brusselse' wafel te eten, kan natuurlijk niet. En aangezien shared dining best gezellig is, hebben we 1 wafel besteld en dat was wederom een prima idee, gezien de grootte. Rijkelijk zelf te beleggen met marshmallows, smarties, chocoladesaus, slagroom en toffeestukjes, zodat je suikershot gegarandeerd is! Maar als je geen andere foodspots aandoet, zou ik niet delen hoor, en gewoon een wafel voor jezelf nemen. Daar is alles veel te lekker voor.

 

De Wasbar is volgens mij echt een begrip; niet alleen in Gent, maar er zijn meer vestigingen in België. Op beide dagen was het druk, en dat is niet zo gek als je de kwaliteit van het eten proeft! Jammer dat ze bij ons geen vestiging hebben, want ik denk dat je mij daar regelmatig zou vinden. Dus kom je er eens een tegen: loop er zeker even naar binnen!

 

Website: http://www.wasbar.be/

Honden toegestaan: Nee (alleen buiten op het terras)

 

  

E-mailen