Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Plaza Cinco


Onlangs heb ik samen met mijn man een hapje gegeten bij Plaza Cinco in Heiloo. In eerste instantie doet Plaza Cinco je denken aan een Spaans restaurant. Maar nee hoor, bij Plaza Cinco kun je heerlijk genieten van de Franse keuken. Maar hoe komen ze dan aan een Spaanse naam, ik zie je al denken! Plaza Cinco is gevestigd aan het Plein op nummer 5 en de vorige eigenaar had een voorliefde voor Spanje, wist Monique mij te vertellen, eigenaar van Plaza Cinco. Niet alles is dus wat het in eerste instantie lijkt, en daar houd ik juist wel van!

  

Uitstraling
Plaza Cinco heeft een rustige, maar warme uitstraling. Het was een warme dag, dus binnen zaten niet veel mensen. Het terras zat goed vol, dus reuring volop. We namen een broodje met kruidenboter vooraf. Een goed broodje met kruidenboter, daar kun je mij wel blij mee maken. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht werd voldoende tijd gelaten; geen gehaast en rustig kunnen genieten van het eten en van elkaar.  Hoofdgerecht
Mijn man koos voor eendenborst met geitenkaasloempia en ik koos voor de saté van varkenshaas. Geen klein sateetje, hoor. Een grote spies saté met cassave en pindakoek. Prima op smaak en ik zag mijn man ook genieten van zijn gerecht. En zo moet het ook zijn, uit eten gaan en genieten van het eten en de sfeer.

     

Chocolade, of ... ?
Allebei zijn we gek op desserts, misschien ik iets meer dan mijn man. Je raadt het al, een heerlijk dessert kunnen we niet overslaan. De kaart laat een aantal lekkere desserts zien. Al snel had ik mijn keuze gemaakt: citroentaartje met frambozen en yoghurtijs.
En ondanks dat ik normaal gesproken al snel kies voor iets met chocolade, was het dit keer mijn man die voor iets lekkers met chocolade ging: een chocolade-lavataartje. Het taartje moet 10 minuten in de oven en dat werd keurig door Monique aangegeven. Prima tijd, en zo kun je het eten ook nog even wat laten zakken. De desserts werden geserveerd en aan de opmaak kan het niet liggen, prachtig. En de smaak van beide desserts was erg lekker!      Niet overslaan
Ondanks dat ik niet snel in Franse restaurants kom, was ik heel verrast met de smaken van de gerechten. Ben je een keer in Heiloo op bezoek, of toevallig daar in de buurt, loop dan eens binnen bij Plaza Cinco en ga zeker voor een dessert.

Ben je enthousiast geworden? Reserveren kan via deze link naar de website van BookDinners:
www.bookdinners.nl/restaurants/heiloo/plaza-cinco/reserveren
Bij BookDinners vind je de leukste foodspots van Nederland, aanbevolen door mij en mijn collega-smaakmakers. Zo 'grijp' je dus nooit mis, voorkom je teleurstellingen en ontdek je de pareltjes!

   


   

E-mailen