Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Manzo's bar bistro

Toen wij nog in Zaandam woonden, kwamen wij regelmatig bij Manzo's. Het is een bistro met een kaart waar voor ieder wel iets op staat, van kaasfondue tot schnitzel. Althans, dat was het ooit.
Nieuwe kaart
Omdat we in de buurt waren, zijn we onlangs nog eens bij Manzo's gaan eten, toch wel een beetje nieuwsgierig of Manzo's na 2 jaar nog steeds Manzo's is gebleven. Want het was toch wel een jaartje of 2 geleden dat we hier voor het laatst hebben gegeten! Op het eerste gezicht was er niet veel veranderd, totdat we de kaart te zien kregen. Behoorlijk anders dan voorheen, maar dat hoeft naar mijn mening geen minpunt te zijn! Ik ben er juist een voorstander van dat restaurants de kaart van tijd tot tijd aanpassen. Wat ik niet had verwacht, is dat zij met de nieuwe kaart veel Italiaanse invloeden hebben toegepast. Verrassend en fris, met veel flatbreads en andere Italiaanse gerechten.


3 Gangen

Wij gingen voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht; genoeg om een goed beeld te krijgen van de nieuwe gerechten. Ik koos voor een flatbread en mijn man bestelde een carpaccio. Dit is bij elkaar al bijna een complete maaltijd, maar het smaakte zo lekker dat het opging tot de laatste kruimel! Als hoofdgerecht een pasta voor mij en een vis voor de hub. Ook hier was niets op aan te merken. En wie ons een beetje kent, weet dat wij ook graag een dessert nemen. Waar ik 'vroeger' de keuze van desserts bij Manzo's wat summier vond, hebben ze nu genoeg nagerechten op de nieuwe kaart staan! Het werd een Tiramisu en cannoli's; Italiaanser kan haast niet. 


Toen en nu
Na onze jaartjes van 'absentie', hebben we weer prima gegeten bij Manzo's. Ik denk dat de huidige menukaart nog beter bij hen past dan de vroegere kaart. Wat mij wel opviel, om toch een klein minpuntje te noemen, is dat de bediening het soms een beetje liet afweten. Niet vlot, en een wat stugge houding. Dit kan natuurlijk een momentopname zijn, want ik ken Manzo's al jaren en weet dat het dus ook anders kan. 
Alles bij elkaar opgeteld kan ik Manzo's (nog steeds!) van harte aanbevelen voor iedereen die van een kwalitatief goed bordje eten met een Italiaanse twist houdt!
 


Website: http://www.manzobarbistro.nl/

Honden toegestaan: ja

E-mailen