Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Il Colosseo


In Nederland is het niet zo ingewikkeld om een Italiaans restaurant te vinden dat 'wel OK' is. Er zijn er genoeg, en je pasta of pizza smaakt best lekker. Maar hoe vind je nu de échte pareltjes? Daar waar een Italiaan in de keuken de scepter zwaait, de pastasaus van de lekkerste verse tomaten is gemaakt en de authenticiteit te merken is aan ingrediënten, smaak en gastvrijheid.
Goed zoeken en uitproberen, is het advies! Wij hebben er eentje gevonden, en nog in de buurt ook! Il colosseo in Alkmaar is zo'n plek. Een klein zaakje, met als inrichting een fijne mix van modern en traditioneel Italiaans. Knus en toch niet kneuterig. Ik voelde me er direct thuis!Sicilië
De menukaart geeft direct een inkijkje in de historie van het restaurant. De eigenaar komt uit Sicilië, dus de smaken van dit eiland proef je terug in de gerechten. Mijn man bestelde daarom ook direct de dagpasta met Siciliaanse stukjes worst. Maar voor het zover was, werden wij eerst voorzien van een heerlijke amuse en een broodje. Gewoon van het huis, met liefde en smaak bereid; dit zijn de kleine details waar ik blij van word en waarin een restaurant zich onderscheidt van andere!


Op de menukaart
Op de menukaart geen onuitputtelijke lijst met verschillende smaken pizza, maar een traditionele indeling in antipasti, secondi en dolci. Voor mijn hub was het dus snel duidelijk wat de keuze zou worden. Ik ging uiteindelijk voor de lasagne: voor mij is de smaak van de lasagne altijd een goede graadmeter voor de kwaliteit van het restaurant, omdat ik 'm zelf thuis al heel lekker klaarmaak. Van een échte Italiaan mag je dan verwachten dat zij dit kunnen overtreffen. En daar is Il Colosseo met vlag en wimpel in geslaagd! Prima op smaak, lekker romig en mooi gepresenteerd. Ook de Siciliaanse stukjes worst proefden heel authentiek.


Flamberen
Het spektakelstuk van de avond vond plaats aan de tafel naast ons, waar het bestelde pastagerecht werd geflambeerd in een ... grote ronde kaas! Zo bijzonder! Behalve dat dit waarschijnlijk ook heerlijk moet hebben gesmaakt, geeft dit nog eens een extra dimensie aan de toch al prima sfeer en beleving van de avond!Toe aan een toetje
Uiteraard een dessert! Ik werd enthousiast van de tiramisu, terwijl manlief de voorkeur gaf aan de lavacake. Lekkere 'dolci', smakelijk om te zien en te proeven. Ook hier geldt: rijkdom in alle eenvoud!Een 'echte' Italiaan!
Mijn beoordeling van Il Colosseo: zeer positief! Een authentieke Italiaan met sfeer en smaak, die zich onderscheidt van de doorsnee pizza- en pasta-huizen. Ik ga er zeker vaker eten en zal het restaurant aanbevelen aan iedereen die in Alkmaar op zoek is naar kwalitatief Italiaans eten!


Website: http://www.ilcolosseo.nl/
Honden toegestaan: ja

E-mailen