Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Hans im Glück


"So glücklich wie ich, gibt es keinen Menschen unter der Sonne."

Dagelijks verse ingrediënten en kwaliteit, voor wat je van een burger kunt verwachten. Dicht bij ons hotel Park Inn by Radisson in Stuttgart zit Hans im Glück. Hans im Glück. Hans im Glück is een franchise-concept; een burgergrill waar je heerlijke burgers kunt eten.

Menu
De menukaart is een heel boekwerk en het duurde even voor we wisten hoe het werkt. En achteraf heel simpel:
Je kiest je hamburger, je broodje en of je er frietjes bij wilt. En ook nog welke saus bij de frietjes. Ben je rundvleesliefhebber, meer fan van kip, of ga je voor een vegetarische optie? Zelfs een vegan burger is mogelijk!

Wilde westen
Wij kozen allebei voor de Wilder Westen burger, met kaas, grillsaus en gebakken uitjes. Een pond frietjes erbij, met een Parmazaanse saus. Als broodje namen wij een zacht zuurdesembroodje.
Het eten werd snel gebracht. De hamburgers zagen er goed uit; goed doorbakken maar toch mals, wat ik zelf belangrijk vind. De frietjes op een apart bord met de heerlijke saus. Niet te dik, waardoor het ook niet heel machtig werd. Het eten was heerlijk! Niet te veel poespas, goed op smaak en ook nog voor een betaalbare prijs. Op tafel staan nog 4 sauzen, eventueel voor je hamburger of frietjes: mayonaise (Fritten sosse), tomatenketchup, maar ook een zeer lekkere mosterdvariant; een sinaasappel-mosterdsaus wel te verstaan! En de grillsaus kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Dessert
Voor wie ons al een beetje kent; een toetje kan natuurlijk niet ontbreken. Voor mij een keer iets zonder chocolade, jawel! Een wafel met rood fruit en ijs. Hub koos voor een pannenkoek. Prima nagerechtjes!

Boomstammetjes
De sfeer en de aankleding is ook leuk. Een belangrijk element in de inrichting zijn de boomstammetjes links en rechts bij de tafels. Erg sfeervol! Al vind ik de tafels rondom de bar iets te onprettig. Je zit al snel met je rug tegen de achterbuurman of -vrouw aan.

Op herhaling
Omdat wij met oud&nieuw ook nog in Stuttgart waren en je op deze dag niet de keus hebt uit tal van tentjes, besloten we die avond daar ook te eten. In tegenstelling tot de vorige keer was het nu chaotischer en had de bediening niet genoeg aandacht voor de tafels. Een beetje jammer, als je nog een nagerecht wilt bestellen en na drie kwartier het nog niet hebt kunnen bestellen. Ik geef ze het voordeel van de twijfel, omdat ze de eerste keer wel adequaat en alert waren. En ja, met oud en nieuw wil iedereen toch liever vrij zijn.


Website: https://hansimglueck.com/

Honden toegestaan: JaE-mailen