Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Gewoon lekker


Na mijn 'In the spotlight' op deze site ontkom ik er niet aan om restaurant 'Gewoon lekker' te beschrijven!

Het was op een zaterdag, al een aantal jaren geleden, dat ik op zoek was naar een leuke tent waar je 's middags lekker kunt lunchen. Ik had het wereldwijde web al afgezocht en ineens kom ik bij 'Gewoon lekker' uit; onbeperkt lunchen in Wervershoof.


De menukaart zag er al veelbelovend uit. Wij in de auto, richting Wervershoof. Wat een leuke omgeving om daar iets te beginnen! Wervershoof is een dorp, vlakbij Medemblik, Andijk en Hoorn. Bij binnenkomst werden we meteen al blij van de Rivièra Maison-inrichting; daar is al veel aandacht aan besteed! De onbeperkte lunch viel ons zeker niet tegen, daarover verderop meer. Na deze eerste kennismaking hebben wij al ontelbare keren bij Gewoon lekker gegeten voor lunch, maar ook voor diner (ook onbeperkt). Het 'moederschip' ligt in Wervershoof, maar er zijn ook vestigingen in Hoorn en Zaandam. Kort geleden is ook een vestiging in Heerhugowaard geopend. Daar kun je zelfs slapen in het hotel en eten bij brasserie Heerhugo, al zal het Gewoon lekker-concept van onbeperkte hapjes wel favoriet blijven. Wat is nu leuker én gezelliger dan onbeperkt te genieten van lekker eten?


De bediening is vriendelijk, ook dat is niet geheel onbelangrijk! De menukaart biedt verschillende gerechtjes, voor ieder wat wils. Vlees, vis en zelfs aan de vegetariër wordt gedacht. Vooraf wordt er brood met aioli en een amuse-soepje geserveerd, daarna kun je per keer 1 gerechtje van de kaart bestellen. De laatste keer genoot ik van de kaaskroketjes van Cees Holtkamp. Maar ook de geitenkaas-loempia en kaassoufflé gingen lekker naar binnen.


 Ik raad aan om nog een gaatje over te houden na de lunch of diner. De desserts zijn namelijk heerlijk! Een klein minpuntje misschien, is dat de desserts niet zijn inbegrepen bij de prijs. Maar die huisgemaakte bokkenpoot is het zeker waard!


      


Website: www.restaurantgewoonlekker.nl

Honden toegestaan: ja (niet bij diner)


E-mailen