Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Frisk aan het Spaarne


De Scandinavische keuken is soms wat ondergewaardeerd. In de interieurwereld is 'Scandi' inmiddels helemaal hot, maar ook de food-concepten uit de Noord-Europese landen worden steeds populairder. En terecht! Waar visgerechten misschien wel tot de meest voor de hand liggende Scandinavische culinaire verwennerij behoren, moet je het brood niet onderschatten. Smørrebrød is een Deens lunchgerecht, waarbij een stevig stuk roggebrood rijkelijk wordt belegd. Gelukkig hoef je daarvoor niet helemaal naar Denemarken. In Haarlem kun je bij Frisk aan het Spaarne genieten van de Scandinavische keuken!


Behalve smørrebrød staan uiteraard ook kaneelbroodjes op de kaart: een echte Scandi 'signature dish'. Tel daarbij op: een smaakvolle inrichting en een unieke locatie aan de rivier het Spaarne, en het plaatje is compleet.


Op de smaak van de gerechtjes is niets aan te merken, ik heb lekker gesmuld van smørrebrød met gefrituurde camembert, en ook de zalm-variant was lekker! En de zoetigheid? Precies goed, zoals een kaneelbroodje hoort te smaken. De variant van Frisk is ook nog eens een stevige, dus het stilt niet alleen de lichte zoete trek!


Al met al een prima lunch-ervaring gehad hier. Perfect gelegen, niet heel ver van het centrum, maar toch in een zone waar je nog gratis kunt parkeren. Bij mooi weer zal het hier op het terras ook prima toeven zijn, zo langs het water. Lees je dit, en kom je in Haarlem? Zet dan maar een vinkje bij Frisk aan het Spaarne!


  


Website: https://www.bookdinners.nl/restaurants/haarlem/frisk-aan-het-spaarne/reserveren

Honden toegestaan: ja


      

E-mailen