Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Dorf Alm


Dit jaar zijn we voor het eerst in Winterberg geweest, op wintersport. In Winterberg vind je de nodige eettentjes waar je terecht kunt na een sportief dagje op de piste.De eerste avond zijn we terechtgekomen bij Dorf Alm. Het was daar al behoorlijk druk, en al vrij snel konden mensen zelfs niet meer naar binnen. Dat was al een goed teken! Een dagje skiën maakt je hongerig, dus zorgden we voor de inwendige mens met een voor-, hoofd- en nagerecht. De menukaart zag er al veelbelovend uit en qua inrichting voelt het als een grote Duitse huiskamer; echt het gevoel dat hoort bij wintersport!


 Ons voorgerecht bestond uit 2 soepjes: een goulashsoep en een tomatensoep. Perfect van smaak, vers bereid. 

Het hoofdgerecht werd geserveerd, en dat zag er toch goed uit! Käsespätzle voor mij; blijer kun je mij niet maken: veel kaas en zo lekker! Het was een flinke portie en ik heb niet alles opgekregen, zo zonde om te laten staan ... Want ja, je weet het: kaas is nu eenmaal machtig. Het toetje was een heerlijke afsluiter! Hoe vol je ook zit van de rest van de maaltijd, gek genoeg is er altijd nog wel plek voor een nagerechtje.


Hoewel we normaal gesproken op vakantie altijd wel op zoek gaan naar verschillende restaurantjes, waren we het voor deze 4 dagen in Winterberg wel snel eens: waarom van alles proberen als je al weet dat je op 1 plek erg goed eten kunt? En zo hebben we de resterende dagen nog veel lekkers van de kaart kunnen proeven. De spätzle heb ik zelfs nog een keer besteld, en natuurlijk kon ook een schnitzel niet ontbreken! De variant van Dorf Alm was een soort 'boerenschnitzel'; met gebakken ei, ui en spek erbovenop. Zo heerlijk! Kom je in de middag bij Dorf Alm, sla de tiramisu dan zeker niet over. Deze is echt megalekker! De foto zegt eigenlijk al genoeg, en heeft ook niet meer uitleg nodig. Gewoon bestellen!


Dus ben je als wintersporter, wandelaar, vakantievierder of levensgenieter in Winterberg: stil je honger en proef de Duitse 'gemütlichkeit' in dit restaurant. Het zal je zeker niet tegenvallen!


Website: https://www.dorf-alm-winterberg.de/

Honden toegestaan: ja

   

E-mailen