Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Boerderijchips 

Een lekker chippie lusten we allemaal wel op zijn tijd. En wat is dan leuker om een keer een kijkje te nemen op het land en in de fabriek van de Boerderijchips? Dat kijkje nemen heb ik onlangs mogen doen! En wat is het leuk om de weg te zien van een 'beginnend' chipje (de aardappel in de grond) naar dat knapperige smaakvolle chippie in de zak. 

Rondje land

Met nog een aantal andere mede-foodies hebben we een rondje langs de velden gedaan. Het was een mooie zonnige dag, dus een rondje in de mini cabrio was welkom. Nee hoor, we mochten de oplegger op, zoals het hoort op de boerderij. Henk liet ons de aardappeltjes in de grond zien en vertelde ook wat over het proces. De Boerderijchips zijn ooit ontstaan als snack tijdens het rooien van de aardappels; van het een kwam het ander, en uiteindelijk is er een chipsbakkerij opgebouwd!     

         

Dipje?

Na lekker uitgewaaid te zijn, zijn we naar de boerderij gegaan. Daar stond alles al klaar om aan de slag te gaan met het maken van een heerlijke dip voor bij de chippies. Iedereen maakte wel een lekkere dip, de een een frisse smaak, de andere een lekkere bite en er was zelfs een zoete dip. Verrassend lekkere smaken als dip voor bij een chippie. Al geef ik eerlijk gezegd de voorkeur aan een 'naturel' chippie zonder een dippie. 

      

In de fabriek

Het proeven van de dipjes en de chipjes beviel ons wel, maar het werd ook tijd om een kijkje te nemen in de fabriek. De fabriek is niet heel groot, maar het proces kun je wel goed volgen. Er komt geen E-nummer aan te pas, de chips worden met schil gebakken in zonnebloemolie en zijn gluten- en lactosevrij. Leuk om te weten, deze chips kun je ook bij verschillende supermarkten kopen.      


Debbie van Debsbakerykitchen en Boerderijchips: bedankt voor deze dag. Ik kijk vanaf nu weer heel anders naar een chippie!


   

E-mailen