Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Bergen Binnen


Als foodwriter kom ik natuurlijk vaak op plaatsen waar eten wordt geserveerd. Dan ontkom je er niet aan dat je automatisch gaat beoordelen en vergelijken; was dat broodje nu echt wel zo lekker? En waarom is de bediening in het ene restaurant zo attent en vriendelijk, terwijl er ergens anders geen lachje van af kan? En mag ons hondje mee? Tel daar bij op het gevoel dat iedereen wel kent als je iets goeds, leuks of lekkers hebt ontdekt: je wil het aan iedereen vertellen en je ervaringen met anderen delen! Daarom zullen mijn blogs voortaan iets meer de vorm van een recensie hebben. Niet om ‘slechte’ foodspots in een slecht daglicht te plaatsen, maar juist meer om positieve ervaringen te delen, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen!

Ik begin mijn ‘culinaire’ strooptocht in Bergen, het gezellige dorpje in Noord-Holland. Niet ver van mijn woonplaats, dus ja, we komen er vaker! Restaurant Bergen Binnen ligt iets buiten het kleine centrum van Bergen, richting het bos dat Bergen scheidt van de Schoorlse duinen. Wij gingen er op een zaterdag heen voor een late lunch. Het was er lekker rustig, waarschijnlijk omdat we ergens tussen lunch- en dinertijd binnenvielen. Het restaurantje is populair bij wandelaars die er, al of niet met de hond, even komen opwarmen met een warm drankje. De lunch viel er zeker niet tegen! De kroketten en gehaktbal die wij hadden besteld, waren duidelijk ambachtelijk, en kwamen zeker niet zomaar uit de diepvriezer van de groothandel. Ook het brood waar het op werd geserveerd was goed vers. Lekker robuust gesneden, daar houd ik altijd wel van! De sausjes en groentengarnituur waren prima bijpassend, dus ook daar hadden we niets op aan te merken.


De bediening was prima, niet bijzonder goed maar ook zeker niet heel slecht. 1 Minpuntje: wij konden nog niets van de dessertkaart bestellen. We hadden nog wel trek in iets zoets, en hadden online al gezien dat Bergen Binnen erg lekkere nagerechten serveert. Helaas begint de ‘avondploeg’ pas om 17.00 uur, dus hebben wij het moeten doen met een stuk huisgemaakte appeltaart met slagroom. Bestel deze alleen als je nog flink wat trek hebt, want het is een behoorlijke hap! Wel een smakelijke hap, dat zeker!

 Alles bij elkaar is restaurant zeker een goede lunchstop. Aan te raden als je in de buurt bent of woont, of er in de buurt gaat wandelen.


Website: www.bergenbinnen.nl/

Honden toegestaan: ja
 
E-mailen