Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Bar Dixie  

In het (stads)hartje van Amstelveen vind je dit gezellige restaurant voor jong en oud. Ik was er onlangs te gast voor BookDinners, en had een gezellig gesprek met bedrijfsleider Ingmar. Hij vertelde mij dat bar Dixie recent een grote verbouwing heeft ondergaan. Waar zij eerst naam hadden als bruine kroeg, staan ze nu bekend als leuke en gezellige 'Bar & kitchen'. De verbouwing spreekt aan; stoer, industrieel en toch sfeervol. Als je binnenkomt, valt je oog direct op de prachtige wanddecoratie; ik kan wel zeggen dat dit dé echte eyecatcher is! Aan de linkerkant is een verhoging, waar een aantal tafels staan. Ik heb daar ook plaatsgenomen; vanaf deze plek kun je de zaak mooi overzien. Ik zie zakenlui, vriendinnengroepjes, vrienden, een gezin met een klein meisje. Wat ik eerder al schreef: een tentje voor jong en oud.          


Op de kaart

Bar Dixie bestaat al 21 jaar, en tegelijk met de verbouwing is ook een nieuwe kaart geïntroduceerd: van starters en bites tot heerlijke maaltijden. Ik werd geholpen door een leuke vrolijke meid, en met een lach vroeg ze of ik al een keuze heb gemaakt. Ik koos voor knoflookbrood vooraf. Het werd geserveerd en even dacht ik dat ik met nog iemand aan de tafel zat. Op het bordje lagen flink wat stukjes! Misschien veel, maar omdat het zo goed smaakt, eet het heel makkelijk weg! En als je, zeker in gezelschap, rustig zit, is dit een heerlijk voorafje.    


Hoofdgerecht

Vanwege de stoere uitstraling van Dixie, wilde ik een goede hamburger niet overslaan! En daar heb ik goed aan gedaan: de hamburger werd gebracht en ik kreeg meteen een lach op mijn gezicht. Een groot mes in de hamburger, op een houten plank. Geserveerd met een salade (met heerlijke dressing!) en nachos. De frietjes, die ik er apart bij bestelde, zaten in zo'n leuk klein frituurmandje en zo fijn dat je nu eens niet zelf nog om de mayonaise hoeft te vragen, want die zit er standaard bij! Ik had gevraagd om de hamburger goed door te bakken, en daar is prima gehoor aan gegeven. Zo heb ik het graag.

Een flinke hap trouwens, zo'n black Angus burger van 200 gram! Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik de hamburger niet helemaal heb opgegeten. De dame die mij bediende kon mij daar ook wel gelijk in geven, zeker gezien de combinatie met het voorgerecht.   

Dessert

De flinke porties van voor- en hoofdgerecht ten spijt, zou ik Bianca niet zijn als ik geen toetje nam! Op de kaart veel lekkere desserts, maar mijn oog viel op de lavacake met kaneelijs. Een nieuw dessert op de kaart, begreep ik. En een heerlijk dessert; de smaak van kaneel proef je heel goed. Chocolade en kaneel vind ik een prima combinatie! Een klein verbeterpuntje: de hoeveelheid chocoladevlokken op het bord mag wat mij betreft iets minder. Wel lekker qua smaak, maar het oogt voor de rest van het dessert wat rommelig.        

Sfeertje!

Al met al heb ik hier prima gegeten! De sfeer was goed, de bediening vlot en vriendelijk en zelfs de muziek was fijn. Misschien toeval, misschien niet, maar de jaren '80-muziek maakte het voor mij wel compleet, omdat ik nu eenmaal heel veel heb met deze muziek! Dus ben je lekker aan het shoppen in het stadshart van Amstelveen en heb je trek gekregen, loop dan bij bar Dixie naar binnen. Of wil je met vrienden een wedstrijd van Ajax kijken, onder het genot van een biertje en bites: je weet nu waar je moet zijn! En ook leuk om te weten dat er regelmatig leuke events worden georganiseerd.     

  

Ben je enthousiast geworden? Reserveren kan via deze link naar de website van BookDinners:

www.bookdinners.nl/restaurants/amstelveen/bar-dixie/reserveren

Bij BookDinners vind je de leukste foodspots van Nederland, aanbevolen door mij en mijn collega-smaakmakers. Zo 'grijp' je dus nooit mis, voorkom je teleurstellingen en ontdek je de pareltjes!  

E-mailen