Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Asperges


Op uitnodiging van Astrid (op Instagram bekend als @bonapetit_food) mocht ik 25 mei deelnemen aan een exclusief bloggersevent. Dit event vond plaats op kasteel Cortenbach in Voerendaal.


Om 14.30 uur werden ik en de andere foodies verwacht. Astrid ontving ons met open armen. Wat een warme persoonlijkheid heeft Astrid. De naambordjes lagen al op ons te wachten, de koffie en thee stonden klaar en in het zonnige zuiden kan een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Ik genoot van een kopje thee met een stukje kruimelvlaai. Het was leuk om mede-foodies te spreken, mensen die je al een tijd op Instagram volgt, of die je recent bent gaan volgen. We hebben dezelfde passie.


Na de thee en vlaai stond een foodquiz op het programma. Leuk om te doen! Sommige vragen waren (te) makkelijk en bij andere vragen ging ik juist goed de fout in! We kunnen niet allemaal winnen, dus heb ik dat overgelaten aan andere foodies. :) Tijd om de aspergevelden eens van dichtbij te gaan bekijken; de witte en groene Limburgse löss-asperges van hoeve Cortenbach. Deze asperges worden zuiver en milieuvriendelijk geteeld. De witte asperge groeit onder de grond in een hoog grondbed. Deze asperges zijn wit omdat er geen daglicht bij komt. De groene asperges zijn groen omdat deze juist boven de grond groeien. Velen weten natuurlijk wel dat asperges een seizoensproduct is. Hier duurt het seizoen tot 24 juni, Sint Jan.


De monumentale kasteelhoeve Cortenbach dateert van 1638 en ligt in het Limburgse mergelland tussen Voerendaal, Hongerbeekse bos en eeuwenoude weilanden en akkers. We hebben ook nog even een kijkje genomen bij de 'aardappelzolder', als ik het zo mag noemen.


Teruggelopen van het 'boerderij-leven' naar 'onze' locatie, waar Gulpener bier alles al klaar had gezet voor een bierproeverij. We hebben geleerd dat Ur-hop een biologisch bier met lage gisting is, waarbij de hop pas laat in het proces wordt toegevoegd. Bitter en kruidig biertje! Plato heeft een mooi roze etiket. Vrouwenbiertje? Misschien wel! Het geeft je een gevoel van tijdloze ontspanning; wij vrouwen willen dit wel, haha! Een vrijzinnig bier, maar blijft geweldig smaken. Last but not least: Chateau Neuborg. Van een roze etiket naar een blauwe fles. En dit pilsje is uitgeroepen tot beste pilsner van Nederland! Wat wil je nog meer?


Tussen het bierproeven door nog even gesmuld van een heerlijke bietenburger met sriracha-saus. Wat een heerlijke combinatie! En ook mochten we nog smullen van groene asperges met aspergeham. De gezellige uurtjes tikten weg en het was tijd om aan tafel te gaan voor het diner. Aerpel mik met boter. Dit brood is zo lekker, pure verwennerij! Dit brood met aardappels van Arenshof, spekjes en kruiden wordt vers gebakken door bakkerij Lemmens.


Het voorgerecht was een aspergesoep met stukjes asperges, geserveerd met een Chardonnay puur van wijngaard Kruisboom. Het hoofdgerecht: witte Limburgse löss-asperges, entrecote aan een stuk gebraden, met een Bearnaise van kruiden uit de tuin van kasteel Cortenbach. Dit hoofdgerecht werd geserveerd met een Gelber Muskateller van wijngaard Goedwinemakers. Het dessert was ook echt zo lekker! Limburgse aardbeien met merengue-kruisbessenijs, pure chocolade en kersensabayon.


En zo kwam er een einde aan een mooie dag. Astrid heeft ons in de watten gelegd! We zijn niets tekortgekomen en ze heeft zelfs nog gezorgd voor een goedgevulde goodiebag. Niet 1, maar liefst 4 goodiebags. Astrid, via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor deze geweldige dag en voor je gastvrijheid! En natuurlijk ook dank aan allen die het mogelijk hebben gemaakt.

Sponsoren:

QuizzZIT

Pure minds

Hoeve Cortenbach

Asian food lovers

Amilah food

Sofine foods

Vaessen catering

Gulpener

VVV Zuid Limburg

Vebego

Vinitor

Goedmakers Wijnen

Wijngaard Kruisboom

Bakkerij Voncken

Arenshof

Gaia Zoo

Keurslager Keulen

Visser chocolade

Smaak & Vermaak

Blanche Dael

Imkerij Beehappy honey

Bonapetit food design

en vrijwilligers   

E-mailen