Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Workshop pasta maken in Rome


Als je voor de tweede keer in Rome bent, ga je toch op zoek naar iets wat buiten de standaard toeristische trekpleisters valt. Wij planden het midweekje om een optreden van Eros Ramazzotti heen, dus de rest was bonustijd! OK, we zijn wel even bij het colosseum, Trevi-fontijn en de Spaanse trappen geweest, maar er was ook genoeg tijd voor andere invulling. Zo hebben we een workshop pasta maken geboekt, via eatandwalkitaly. Als je zo'n workshop dan toch ergens wilt volgen, dan in het hartje van de Italiaanse hoofdstad, toch?


Aan de slag
Door wat afzeggingen, was het een rustige workshop, met slechts 4 deelnemers. Niet te druk, dus lekker de ruimte.
We zijn begonnen met het maken van de tiramisu. Velen van jullie zullen het ook al eens hebben gemaakt, maar volgens onze begeleider is er maar 1 manier om 'echte' tiramisu te maken. Hij beweerde dat elke Italiaan het op die wijze maakt. Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor dit heerlijke dessert: eieren, mascarpone, koffie en lange vingers. Veel tijd ben je ook niet kwijt. Het ideale dessert om op tafel te zetten en je gasten er lekker van te laten smullen.

Pasta
Nu begon het echte werk; de mouwen omhoog om de pasta te maken. Wie had gedacht dat je met alleen bloem en ei zelf een pasta kunt maken? Je maakt een kuiltje in de bloem en voegt het ei toe. Dan ga je met je handen zorgen dat je een mooi deeg krijgt. Als dit eenmaal is gedaan, is het tijd om uit te rollen en te kneden. Geen licht klusje en je bent wel even bezig voor 100 gram! Als je deeg er mooi bij ligt, ga je het snijden. Wij maakten fettuccine pasta, maar je kon ook variëren in dikte, om zo een andere soort te krijgen. Onze pasta's werden meegenomen, 3 minuutjes gekookt. En even later konden we genieten van onze zelfgemaakte pasta. Vooraf hadden wij de saus zelf mogen uitkiezen, zodat ik weer mooi de gelegenheid kon nemen om weer voor de 'cacio e pepe' te gaan. Een smaak die tijdens de trip in Rome wel mijn favoriet was geworden. In dit geval bleek het achteraf niet de beste keuze te zijn geweest, want deze smaak past voor mij toch beter bij een smallere pastasoort. Evengoed smaakte de zelfgemaakt pasta erg goed; je proeft de versheid! Ook al is het een klusje; voortaan zal er thuis wat meer verse pasta op tafel komen. Als ik tijd heb ... :)


E-mailen