Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Rome

Denk je aan een stedentrip naar Rome, dan denk je al snel aan bezienswaardigheden als het Colosseum, de Spaanse trappen en Vaticaanstad. Maar wat doe je als je voor de tweede of derde keer Rome bezoekt? Als reizende foodie valt er dan nog genoeg te ontdekken! Wij plannen ons tweede Rome-bezoek rondom een optreden van Eros Ramazzotti in het palazzo dello sport. Dat staat voor de avond van de tweede dag van de trip op het programma, dus nog alle tijd om even te acclimatiseren en de stad in te gaan! 


Vroeg uit de veren
We hebben dinsdag de vroege vlucht vanaf Schiphol en landen dus lekker op tijd in de Italiaanse hoofdstad. Comfortabel worden we bij het Liberty boutique hotel afgezet, nadat we ons hebben laten verleiden om een shuttlebusje te nemen, in plaats van de trein. De kosten zijn gelijk, reistijd hooguit een handjevol minuten extra. Maar geen gedoe met treintickets kopen en gesleep met koffers over het perron. Dit was het zeker waard, voor een drop-off recht voor de deur van het hotel!
 


Hotel
En wat voor hotel! Bij Liberty boutique word je met een glimlach ontvangen. Er wordt direct gezorgd voor een schone kamer, ondanks onze vroege aankomst. Eerst een keurige uitleg over het hotel en de stad (met handige plattegrond en restauranttips), en dan kunnen we naar de kamer. Daar staat ons een kleine verrassing te wachten. Want behalve dat de kamer perfect in orde en naar onze smaak is, krijgen we als Vip-gast van Expedia een klein flesje wijn aangeboden. Verder is er een mobiele telefoon die we mee kunnen nemen de stad in. Je kunt ermee bellen, op internet browsen en voor een paar euro per dag gebruik je 'm zelfs als mobiele hotspot! Dat is nog eens service!


Trastevere

Inmiddels hebben we wel flink wat trek gekregen, dus nemen we de bus naar Trastevere, de oude wijk van Rome met de smalle straatjes en vele restaurants. We lopen de straatjes door, gaan de winkeltjes in en uiteraard: eten en drinken! Bij Guerrini Enoteche scoren we een potje torrone, een superlekkere nougat-spread! Lunchen doen we bij Ditta Trinchetti, gebak eten we bij Vecchia en voor het diner strijken we neer bij Tonnarello. De bezoekjes aan de restaurants zijn het waard om in aparte verslagen te verwerken, want gesmuld hebben we zeker! Nog even naar de rivier Tiber gelopen om daar wat fotootjes te schieten. 


De toeristische trekpleisters

Als je dan toch weer in Rome bent, dan ga je toch nog even langs het colosseum en de Trevi-fontein? Wij wel! Na een lekker ontbijtbuffet in ons hotel, bezoeken we onder een fijn zacht winterzonnetje deze twee toeristische hotspots. We lunchen bij Caffe Martini & Rossi, met uitzicht op het colosseum. Daar betaal je dan ook voor, maar de kwaliteit van het eten is prima en de pizza's zijn groot genoeg om met z'n tweeën te delen.

Op tournee door Rome

Het avondprogramma is voor een van de bekendste Italiaanse popzangers, die ook in het buitenland zijn sporen heeft verdiend. Een concert van Eros Ramazzotti voor zijn 'thuispubliek', hoe leuk is dat! Dus staan wij keurig netjes anderhalf uur voor aanvang bij het Palazzo dello sport. Dat is alleen compleet donker en verlaten ... De paniek slaat toe, als langzaam duidelijk wordt dat er nog een tweede Palazzo dello sport blijkt te zijn, aan de andere kant van Rome! Taxi, en snel een beetje! Samen met een ander 'buitenlands' koppel dat in precies hetzelfde schuitje zit, worden we gelukkig in 3 kwartier naar het andere Palazzo gebracht. Nog mooi op tijd voor de eerste tonen van het optreden. Erg genoten, de avond kan niet meer stuk. Zelfs niet door de chaotische taxi-rit na afloop; over hobbel- en sluipwegen terug naar het hotel!Shoppen
In Rome kun je natuurlijk prima shoppen. We beginnen op de grote winkelstraat Via del Corso, en steken nog even door naar het Pantheon. Daar nemen we bij Tazza d'oro een 'Granita'; een cupje schaafijs, gemaakt van gezoete koffie. En daarbij flink wat slagroom, heerlijk! Na wat kledingwinkels te hebben afgestruind, lunchen we bij La Buvette. Een klein restaurantje, met een kleine kaart, maar prima gerechtjes. Meer lokalen dan toeristen, dus geen zorgen over de pasta cacio e pepe en de eggs benedict die wij hebben besteld! Voordat we zelf aan de slag gaan om pasta en tiramisu te maken, lopen we nog even langs de bekende Spaanse trappen, zodat we die ook van ons lijstje kunnen strepen.


Workshop en Eataly
We melden ons bij restaurant Sugo d'oro, waar we onze eigen pasta en dessert voor het diner gaan bereiden. Een belevenis waar natuurlijk genoeg over te schrijven is, om er buiten dit algemene reisverslag een apart verslag aan te wijden. Datzelfde geldt voor de gastronomische belevenis die 'Eataly' heet. In korte tijd bezochten wij zowel de vestiging in New York als die in Rome. Kort gezegd: je kijkt er je ogen uit, en als je bijgekomen bent van de overweldigende eerste food-indrukken, kun je je er compleet uitleven.


Ciao!
En dan zitten de 4 dagen er al weer op. Voor de terugrit naar het vliegveld nemen we de taxi van hetzelfde 'mannetje' als op de heenweg. Keurig op tijd, dus we kunnen nog even 'chillen' op de luchthaven. Letterlijk chillen, want we nemen nog een Italiaans ijsje. Heerlijk met stukjes meringue erin, dus we genieten tot het laatste moment. Arrivederci Roma!E-mailen