Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Kerstsfeer in Oberhausen

De gezellige en voor velen ook een drukke decembermaand is aangebroken. De maand van Sint en kerst, cadeautjes, eten en gezelligheid; dat is het waar het deze maand om draait. Binnen maak je het gezellig en buiten zoek je de sfeer op. Een kerstmarkt in Nederland, of zoek je het liever bij onze buren? Veel Nederlanders bezoeken graag een kerstmarkt in Duitsland. Laten we ook eerlijk zijn, daar weten ze hoe je een kerstmarkt gezellig maakt! De tientallen kraampjes met leuke koopwaar, maar ook de vele kraampjes met Duitse lekkernijen en de Glühwein. 


Oberhausen

Wij besloten dit jaar een weekend naar Oberhausen te gaan. De kerstmarkt was net open (medio november) en je pakt gelijk het gezellige overdekte Centro mee. Houd je van deze gezelligheid, ga dan zeker een dagje naar Oberhausen, met goede eetlust. Wij begonnen de dag in Centro, winkel in, winkel uit. Zoveel winkels onder 1 dak, beter kun je het niet krijgen. Tijd voor koffie en een gebakje of een broodje? Loop dan naar bakker Horsthemke en zoek een plek. Als je die kunt vinden, blijf anders er op wachten. In de toonbanken liggen heerlijke broodjes en gebak. Het lacht je gewoon toe. En het is ook nog eens gezellig ingericht. Wij vonden een plekje achterin, even uit de drukte. We genoten allebei van een grote kop heiße Kakao mit Sahne, zoals ze dit in Duitsland zeggen. En een stuk taart. We wilden nog niet veel eten, want de kerstmarkt moest ook nog bezocht worden. En dat deden we goed! 


Kerstmarkt

Eerst geslenterd langs al die kraampjes, bij het reuzenrad gekeken en weer door met slenteren. Hier en daar een cadeautje gekocht, want dat hoort er ook bij. Ja en dan op naar die lekkernijen, want daar word ik blij van als ik in Duitsland ben. Alles smaakt zo lekker! We genoten van Reibekuchen, maar ook een heerlijke Bratwurst. En dan die Langos met knoflook en kaas. Zalig! En als het dan toch een beetje fris is buiten, kun je het Duitse comfort food niet overslaan. Käsespätzle, gesmuld! Hotel

Na een dagje binnen en buiten vertoeven, hebben we ons hotel opgezocht. We verbleven in hotel Schmachtendorf, net buiten het centrum. Een prima hotel, gratis parkeren en voor de dogliefhebbers: dog mag mee. 

In het hotel namen we nog een lekker tapasplankje op de kamer, en na een heerlijk nachtje konden we een Duits ontbijt niet overslaan, natuurlijk. Wakker worden met een heerlijke warme choco en Duitse broodjes. Zoetigheid en fruit, goed verzorgd. Duiven 

Tijd om onze koffer te pakken en naar Duiven te rijden. Want denk je aan Oberhausen met de kerst, dan denk je ook aan Intratuin Duiven. Wat een mooie christmas village is daar opgebouwd! Je weet niet waar je moet kijken. En bij het zien van al die kerstdorpjes met sneeuw, krijg je zelf ook zin in kerst, met sneeuw. Ook heb je genoeg keus aan lichtjes, ballen en andere tierelantijntjes. Stiekem ook niet goed voor de portemonnee. Een minpunt: zorg dat je op tijd bent en je drukte goed kan hebben. Wij hebben genoten en een dosis kerstgevoel opgedaan! Zeker aan te bevelen, voor iedereen die even een weekendje kerstsfeer wil opsnuiven!  

E-mailen