Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Een kijkje in Michèles keuken 


Naam: Michèle van den Brink

Instagram: micheles_keuken

Website: www.micheleskeuken.nl 

Michèle en haar Instagram

Mijn naam is Michèle, ik ben in 1974 geadopteerd uit India. Ik ben moeder van twee meiden, alle twee geadopteerd uit India.
Van jongs af aan houd ik al van allerlei soorten eten, maar mijn favoriete gerechten zijn sushi en de Indonesische rijsttafel. Toen ik klein was en ik in het kindertehuis in India woonde, keek ik altijd stiekem mee in de grote keuken waar de zusters het voedsel bereidden voor alle kinderen, zusters en hulpen. Ik was gefascineerd door het bereiden van voedsel maar ook door de geur van kruiden. Ik probeerde ook altijd te proeven.
Toen ik in Nederland kwam, keek ik altijd mee over de schouders van mijn adoptievader en probeerde ik in mijn hoofd te prenten: hoe maakt hij het gerecht, wat doet hij er allemaal in en hoe is de geur van het gerecht (gelukkig voor mij, kookte hij heel divers en uit allerlei landen).
Later toen ik groter was, ben ik meer mijn eigen smaken gaan ontwikkelen, vooral zonder pakjes en zakjes het liefst biologisch en altijd met verse groenten. Ik kook zonder zout en laat de verse groenten en kruiden in de gerechten optimaal de smaak domineren. Geraffineerde suikers probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.
Mijn grootste passie in mijn leven is dan ook koken, maar uit eten gaan vind ik ook heerlijk, stylen en advies geven voor het dekken van tafels op feestjes en Brocante fairs aflopen voor het scoren van allerlei serviesgoed staan ook hoog in het vaandel bij mij! Vaak hoorde ik van anderen mensen 'doe wat met het koken en stylen maak er een combinatie van. Het ziet er altijd zo verzorgd uit bij je op feestjes, we vinden alles namelijk heerlijk en stijlvol ... '
In 2014 ben ik toen begonnen met op Facebook en Instagram mijn recepten te delen en foto’s te maken van mijn gerechten. Maar ...
sinds ik in 2016 gevraagd ben om voor een Brocante woonblad een aantal van mijn recepten prijs te geven, heb ik de stap genomen en ben ik aan het bloggen begonnen.
Sinds 2018 heb ik ook mijn eigen bedrijfje opgezet als cateraar, freelance (privé) kok en foodstyliste.
In maart 2019 zijn een aantal van mijn vernieuwde recepten uitgekomen in een kookboek. Dit boek kan worden besteld via mijn website!
 
Food
Eigenlijk betekent food voor mij alles, mijn leven draait om food.
 
Uit en thuis eten
Buiten de deur eten vind ik heerlijk. Vernieuwde menukaarten, kijken hoe de koks het eten hebben bereid en vooral de smaakexplosies ontdekken vind ik geweldig. Natuurlijk ook om zelf eens niet te hoeven koken. Soms maak ik thuis een feestje van mijn maaltijd maar dat hangt af hoe druk ik het heb en hoeveel tijd ik kan besteden op dat moment.
 
Belangrijk
Als ik buiten de deur eet, vind ik de kwaliteit en het menu belangrijk, maar ook prijsverhouding, ik kies bewust omdat ik sinds kort ook bezig ben om recensies te schrijven over de eetgelegenheden waar ik kom. Graag schrijf ik er dan over voor de gemiddelde Nederlander die mijn blog leest.
 
Lievelingskeuken 
Mijn lievelingskeuken is de Indonesische keuken en de Indiase. De Indonesische keuken daar ben ik behoorlijk in thuis, maar helaas de Indiase keuken helemaal niet, hoewel ik er vandaan kom. Ben wel bezig om me er in thuis te gaan voelen.
 
Foodspot
Ohhh dat is moeilijk, maar ik vind in Alkmaar Hofman geweldig, Eerlijke producten en altijd heerlijk klaargemaakt, lieve bediening en ze weten waar ze het over hebben. Ook vind ik de 13 Balcken in Alkmaar geweldig; hetzelfde verhaal als hierboven.
https://www.bookdinners.nl/restaurants/alkmaar/hofman
http://www.13balcken.nl
 
Op de menukaart
Alle twee de restaurant hebben afwisselende menu’s; kijken wat er op dat moment is, is een aanrader dus.
 
3 Foodspots
3 heb ik eerlijk gezegd niet!
 
Fooduitje
Nee, die staat helaas nog niet gepland!
 
Etentje thuis
Ben gek van Oosterse salades en Tajine-gerechten die ik zelf in elkaar flans. Ook eten we regelmatig Indonesisch als er gasten komen.

E-mailen