Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Marie Louise over de kook


Naam: Marie Louise Kaldenbach

Instagram: familie.over.de.kook

Website: www.familieoverdekook.nl


Marie Louise en haar Instagram

Whahaha, eigenlijk is het niet mijn Instagram maar onze Instagram. Familie over de Kook bestaat namelijk niet uit 1 persoon. Ik (Marie Louise) schrijf en maak echter wel de meeste recepten. Gelukkig helpen mijn man Jan Willem en onze kinderen Amaranthe en Beaudine ook goed mee in de keuken. Onze slogan is dan ook 'koken met en voor het gezin!' Op onze Instagram laten wij foto’s zien van de recepten die bij ons op tafel staan en af en toe geven wij ook een kijkje bij ons thuis in het item 'Thuis bij Familie over de Kook'. Wij vinden namelijk het 'persoonlijke' contact met onze volgers ontzettend leuk. 


Food

Food betekent voor ons eigenlijk alles. 'Wat gaan we eten' of 'waar gaan we eten' is een vraag die ons meerdere keren per dag bezighoudt. Onze oudste dochter Beaudine is net zo’n lekkerbek als wij en kan ’s morgens voor ze naar school gaat al bezig zijn met hetgeen wat we die avond gaan eten. Onze jongste dochter Amaranthe is een zeer slechte eter en eet het liefste alleen maar frikandellen. Een strijd om eten voeren doen we daarom niet meer. We hopen dat het ooit een keertje goed komt en dat ze net zo van eten gaat genieten als de rest van het gezin. 


Uit en thuis eten 

Wij vinden het heerlijk om regelmatig buiten de deur te eten. Niet alleen omdat we dan zelf niet hoeven af te wassen, maar ook om nieuwe inspiratie op te doen. Het is namelijk ontzettend leuk om nieuwe eetculturen te ontdekken en daarmee thuis zelf aan de slag te gaan. Thuis eten we ook heel gevarieerd en probeer ik ook meestal de tafel wel gezellig te maken. Dit betekent niet dat we nooit voor de
televisie eten. In het weekend gebeurt dit regelmatig en de kinderen vinden dat altijd ontzettend leuk.


Belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat als we ergens uit eten gaan niet alleen het eten van goede kwaliteit is, maar dat ook het personeel vriendelijk is. Je kunt nog zulk goed eten serveren, als de bediening niet goed is, dan heb je nog geen fijne avond. Echter kan het andersom natuurlijk ook. Er kan nog zulk goed personeel zijn, als het eten niet goed is, dan komen wij er ook niet meer terug. Iets wat ik persoonlijk ook erg belangrijk vind, is dat alles schoon is. Jan Willem zegt vaak dat ik smetvrees heb, maar ik kan echt uit een restaurant weglopen als ik zie dat glazen, borden en bestek niet schoon zijn. Het is verbazingwekkend hoe vaak dit overigens gebeurt.           

Lievelingskeuken 

Oef, wij hebben geen lievelingskeuken. Wij genieten van heel veel verschillende keukens. Dit zie je overigens ook duidelijk terug bij ons op de blog. Hierin kunnen we dus echt geen keuze maken. 


Foodspot

Een favoriete foodspot van ons is Bardak in Amsterdam. Dit is een Israëlisch restaurant dat op een ongedwongen manier streetfood uit Israël serveert. Het eten daar is echt super smaakvol. De gerechten zijn simpel maar spannend qua smaak en de bediening is echt ontzettend vriendelijk. Zodra je daar binnenstapt, waan je je echt even in het buitenland. Het is geen groot restaurant en het interieur is lekker ongedwongen. Wij vinden dit restaurant echt een dikke vette aanrader! https://www.bardak.nl/


Op de menukaart

Ehmmmmm alles bestellen daar!!! Dit klinkt alsof we aandelen daar hebben, maar echt alles is lekker van de kaart. Je kan ook bijna alles eten als je wilt. Doordat het streetfood-gerechten zijn, is het namelijk de bedoeling dat je meerdere kleinere gerechten besteld. Wij zijn er ook met vrienden geweest en we hebben echt een hele lange avond daar gezeten en hebben echt bijna alles van de kaart geproefd.


3 Foodspots

Als ik dit aan de kinderen zou vragen, dan zou de McDonalds hierin ook moeten staan. We nemen hem voor nu alleen maar even niet mee.
1: Barraca Rodizio Grill & Bar in Hoofddorp. Als wij hier gaan eten, dan is het natuurlijk een thuiswedstrijd omdat het lekker dichtbij is. Barraca is een Braziliaans restaurant met een 'all you can eat'-concept. In het midden van het restaurant staat een grote 'saladebar' waar je keus hebt uit diverse soorten salades, aardappelgarnituur, rijst, broodjes, beleg en noem het maar op. De Passadores zijn de mannen van het vlees! Zij lopen rond met het vlees wat vers van de spies wordt afgesneden bij je aan de tafel. Met een tangetje pak je het gesneden vlees van de spies. Wij komen hier zeer regelmatig met de kinderen. https://barraca.nl/

2: Bar Fisk in Amsterdam. Bar Fisk in van dezelfde eigenaar als Bardak. Het is een visrestaurant waar je geen standaard fish and chips kunt eten, maar spannende gerechten met vis. Net zoals bij Bardak is de sfeer ongedwongen en de gerechten zijn ook hier weer echt goed op smaak.  https://www.barfisk.nl/
3: Meatcave in Rotterdam. Jan Willem is helemaal gek van barbecueën en bij Meatcave wordt alles op de Big Green Egg bereid. Dit is voor hem dus de hemel op aarde. Bij dit restaurant krijg je geen standaard kip met friet, maar mooie stukjes vlees. De onderstaande foto spreekt voor zich. 


Fooduitje
Ons volgende fooduitje staat niet in Nederland gepland maar in Spanje. Wij zijn inmiddels in de meivakantie naar Spanje geweest en daar hebben we natuurlijk zoveel mogelijk echt Spaanse gerechten geproefd. 


Etentje thuis
Als wij thuis voor vrienden koken, dan maken we eigenlijk heel veel verschillende soorten gerechten. Het is maar net wie er komen eten. Een favoriet om te maken is eigenlijk heel simpel. Een goede burger van de bbq met zelfgemaakte patat, zelfgemaakte mayonaise en gekarameliseerde uien. Als toetje/dessert een brownie met pecannoten, salted karamel en ijs.


 

E-mailen