Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Meer van Mandy 


Naam: Mandy (van Mandyandmore)

Instagram: mandyandmore

Website: www.mandyandmore.nl 

Mandy en haar Instagram

Ik ben dus Mandy, 42 jaar, werkzaam in het onderwijs en na vele omzwervingen in Rotterdam terecht gekomen. Een stad waarvan ik wel kan zeggen dat deze mijn hart gestolen heeft.
Zo’n 7 jaar geleden maakte ik mijn eerste Instagram-account aan. Ik koos hiervoor de weinig inspirerende gebruikersnaam ‘Mandy1976’, plaatste er dat eerste jaar welgeteld één foto op (om vervolgens het bestaan ervan weer volledig te vergeten).
Ik kan me ook niet meer zo goed herinneren wat de reden was dat ik het toch weer opgepakt heb, maar toen dat eenmaal het geval was, ging ik er helemaal voor.
Instagram bleek namelijk de uitgelezen manier om mijn hobby’s te combineren: koken, fotograferen en schrijven! Omdat ik nog niet helemaal zeker wist welke kant ik er precies mee op wilde, koos ik voor ‘and more’ achter mijn voornaam. Dat zou elke lading wel dekken, dacht ik.

Mijn Instagram-account telt tegenwoordig ruim 1500 volgers en daar ben ik stiekem best een beetje (boel) trots op. Nóg trotser ben ik op mijn eigen blog (www.mandyandmore.nl) waar inmiddels zo’n 150 recepten van mij op staan. Steeds meer mensen weten de weg naar mijn blog te vinden en mijn recepten worden zelfs regelmatig gekookt. Over trots gesproken! 

Food

Naast het feit dat ik heel erg kan genieten van lekker eten (altijd al gedaan ook), houd ik eigenlijk van alles wat met eten te maken heeft. Koken, uit eten gaan, kookboeken lezen, markten afstruinen, kookwinkels leegkopen ...        

Uit en thuis eten 

Ik beleef meestal veel plezier aan het koken en probeer eigenlijk altijd wel een feestje van mijn maaltijden te maken. Ook wanneer ik moe uit mijn werk kom. Juist dan eigenlijk. Koken is voor mij de ultieme ontspanning na een dag hard werken.
Eén van de redenen dat ik ervoor gekozen heb om in Rotterdam te willen wonen, is het feit dat ik ook graag (heeeeeeel graag) uit eten ga. Want hoewel ik er enorm van geniet om zelf te koken, vind ik het ook heerlijk wanneer dat voor mij gedaan wordt. En Rotterdam is daar bij uitstek geschikt voor. Het ene na het andere (hippe) eettentje opent er zijn deuren. Wanneer ik dat zou willen (en dat wil ik) zou ik elke week een ander restaurant kunnen uitproberen.
 

Belangrijk

Als ik uit eten ga, dan moet dat een leuke plek zijn. Met fijne bediening. En een goede sfeer. En waar ik dan het liefst getrakteerd word op nieuwe smaken, een mooie opmaak van mijn bord of een bijzondere kooktechniek. Zodat ik daar dan weer inspiratie uit kan halen. Gevalletje win-win ... win!        

Lievelingskeuken

Ik vind dit altijd een lastige, ik houd namelijk enorm van de Aziatische keuken (van Thais en Vietnamees tot Indiaas en Japans), maar ik ben ook dol op Italiaanse smaken.  

Foodspot

Poeh, als ik dan echt moet kiezen, dan kies ik voor Osteria Vicini in Rotterdam. En niet alleen omdat dit restaurant bij mij om de hoek zit, maar vooral omdat de eerder genoemde criteria (sfeer, bediening en kwaliteit) daar altijd in orde zijn. 

Kortekade 63-69

3062 GN Rotterdam

010-8900555

info@vicinirotterdam.nl 

Op de menukaart

De menukaart verandert regelmatig, maar wanneer de linguine con conchiglie (Linquine met schelpen, Spaanse peper, knoflook en citroenrasp) op de menukaart staat, kan ik die maar moeilijk weerstaan.  

3 Foodspots

Ik vind het lastig om favorieten te noemen. Er zijn zoveel leuke restaurants in Rotterdam. We proberen dan ook graag restaurants uit waar we nog niet eerder zijn geweest. 

Als ik een restaurant aan zou moeten raden, dan noem ik in elk geval ‘Vis op de Dijk’. Ook dit restaurant zit bij ons om de hoek en het is een plek waar we graag komen. Op mijn blog staat een artikel waarin ik uitleg waarom dat zo is: 
https://www.mandyandmore.nl/things-to-do/mijn-favoriete-restaurants/248300_vis-op-de-dijk 

Oudedijk 235-A

3061 AH Rotterdam
010 - 236 48 09
 

Ik neem vaak mensen mee naar Little V (Vietnamees) vanwege - en daar gaan we weer - de fijne sfeer, goede bediening en het heerlijke eten. Ze serveren hier kleine gerechtjes die je makkelijk kunt delen. 
Grotekerkplein 109 

3011 GC Rotterdam

010-4131191

Op vrijdagavond ga ik vaak met vrienden borrelen in de stad. Eén van mijn favoriete plekken is de vrij nieuwe locatie ‘De Gele kanarie’. Heel gezellig, lekker bier en prima eten!

Goudsesingel 284

3011 KH Rotterdam

010-3335444

https://www.bookdinners.nl/restaurants/rotterdam/de-gele-kanarie
 

Fooduitje

Om eerlijk te zijn eet ik bijna wekelijks wel een keertje (of 2) buiten de deur. Volgend weekend ga ik samen met mijn lief eten bij Fitzgerald in Rotterdam. Ik verheug me er enorm op want dit restaurant is sinds 2017 in het bezit van een Michelinster.    

Etentje thuis

Het enige antwoord dat ik daarop kan geven is dat ik er altijd veel werk van maak wanneer er mensen komen eten. Een goed doordacht menu van minstens drie gangen. Wat ik echt heel stom van mezelf vind, is dat ik daar nog steeds heel onzeker over kan zijn … lukt alles wel, vindt iedereen het wel lekker, heb ik wel genoeg? Dat is gelukkig meestal wel het geval, maar die onzekerheid blijft. Eigenlijk kook ik veel prettiger zonder dat ik een vooraf bedacht plan heb. Gewoon koken met dat wat ik op voorraad heb. Een beetje van dit en een beetje van dat en dan tussendoor veel proeven. Maar ja, dat durf ik dus niet zo aan wanneer ik gasten heb.    


      

E-mailen