Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Linda's smaken 


Naam: Linda van de Braak -Seuters

Instagram: b.y._l.i.n

Website: www.uitlindaskeukentje.nl 

Linda en haar Instagram

Liefde voor eten is mijn hele leven al een soort van ding. Ik kwam in oktober in een burn-out terecht. In de keuken kwam ik volledig tot rust. Eten is 1 van de dingen waarop je de grip kunt houden. En ik genoot ervan om dit te delen met anderen. Zo ontstond het idee en zie me gaan! Heerlijk die passie delen met alle andere foodlovers! 

Food

Food betekent alles, ooit woog ik meer dan 100 kg. Door voeding, ongezond en niet in balans. Voeding heeft me ook gebracht waar ik nu ben. In balans en gezond gewicht. Tenslotte gaat liefde bij iedereen door de maag. En je moet het toch doen, dat eten. Dan kun je er maar beter van genieten en er een feestje van maken.   

Uit en thuis eten

Toevallig zeiden we afgelopen week na het maken van een zalige maaltijd met ons gezin dat uit eten niet altijd hoeft. Het is best kostbaar. En ik wil dan ook graag wel kwaliteit. Bij voorkeur naar restaurants die ook experimenteren met smaken en kleuren. En dan met zijn twee, zodat we ook echt tijd hebben om stil te staan in onze toch wel drukke levens en even tijd te maken voor elkaar. Je laten verwennen en vertroetelen door mensen met kennis van eten, smaken, kleuren en ambiance. 

Belangrijk

Prijs/kwaliteit is echt wel een pré, iets kan heel duur zijn, maar niet te kanen. Of juist andersom. Ontdekken van leuke tentjes waar waarde gehecht wordt aan de voeding. Wat je dan weer terug proeft in je eten. En eten doe je ook echt wel met je ogen. De sfeer moet goed zijn en je moet je ergens welkom voelen. Je moet je gast voelen en geen klant ...   

Lievelingskeuken

Lievelingskeukens heb ik eigenlijk niet. Het is net hoe ik mijn hoofd heb staan. Ik ben geen Chinees-liefhebber, maar toen ik laatst in Spanje at bij een chinees was ik totaal overdonderd van de lekkere maaltijden. Van een goede curry tot een lekkere biefstuk, nee het maakt me echt niet uit. Maar de keuken waar met smaken getoverd wordt die echt wel kwaliteit heeft (ik noem een Swarte Ruyter op de Holterberg), ja ...dat kan ik echt wel waarderen. Dat maak ik thuis niet! 

Foodspot

Op de wishlist staat The Lemontree in Deventer aan de Grote Poot 1 ...de Noorse invloeden, het concept, ja ik ben daar wel gevoelig voor. Iets verderop zitten No11.nl en JackiesNYC.com, ook aan de Grote Poot. No11 voor de lunch en JackiesNYC voor het diner (ze zijn een setje, die No11 en Jackies). En dan heb je St.Tropez in Deventer; daar kom ik echt graag voor een borrel tot een lekkere maaltijd en goed in verhouding. De locatie is gewoon lekker aan de markt in Deventer. Eten is mooi en goed verzorgd, de sfeer is er gewoon goed.   

Op de menukaart

De plateau St-Tropez met allemaal lekkere snackjes en de flammkuchen zijn erg lekker bij de borrel. Er is eigenlijk niet echt een gerecht waarvan ik zeg: die springt eruit. Het is allemaal erg lekker. 

3 Foodspots

De Swarte Ruijter: www.swarteruijter.nl, Holterbergweg 7, Holten

De Lemon Tree: www.delemontree.nl, Grote Poot 1, Deventer

St. Tropez: www.st-tropez.nl, Brink 28, Deventer 

Fooduitje

Binnenkort opent hier het Zwijnshoofd in Lochem, daarvan heb ik hoge verwachtingen. En aankomend weekend ga ik naar lepeltje-lepeltje, een foodtruck-festival ik hou daar echt van. Lekker smikkelen en smullen. En oh ja, Fooddock in Deventer ... Genoeg wensen nog!!   

Etentje thuis

Ik ben gek op viscombinaties, surf en turf kan men wel verwachten. Maar een grote favoriet, nee. Ik ben een pleaser en dan probeer ik me aan te passen. Maar wel all the way! 4 of 5 gangen ... zalm mousse, gambaatje, lekkere frisse salades met fruit en geitenkaas. Afhankelijk van het seizoen. Want een bbq met een goed stuk vlees en salades met vers stokbrood, daar draai ik mijn hand ook niet voor om.
   

E-mailen