Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Lieke's balans 


Naam: Lieke (van Heumen)

Instagram: @happyhealthylieke

Website: Via Facebook, https://www.facebook.com/Happy-Healthy-Lieke-327179597784019/ 

Lieke en haar Instagram

Mijn naam is Lieke van Heumen, 21 jaartjes jong en ik studeer Pedagogiek. 2,5 Jaar geleden ben ik begonnen met @happyhealthylieke op Instagram. Officieel ben ik in 2015 begonnen met mijn account op Instagram. Toen noemde ik mezelf nog @liekebbg, omdat ik die tijd begon met de Bikini Body Guide (BBG) van Kayla Itsines. De fitgirltrend was toen gaande en ik wilde daar graag aan deelnemen. Ik was destijds ontevreden over mijn lichaam en zat slecht in mijn vel. Ik besloot voor mezelf om dat meisje te worden die een supergoede progressie zou gaan boeken met het sporten en gezond eten. Sporten deed ik niet voor mijn plezier en de verschillende crashdiëten hield ik niet vol. Er ging een hele tijd voorbij voordat ik besefte dat ik eigenlijk goed ben zoals ik ben. Ik ontdekte een hele nieuwe Lieke die ik eigenlijk veel leuker en positiever vond. Mijn naam op Instagram veranderde ik naar @happyhealthylieke, plaatste foto’s met een hele andere betekenis en durfde het aan om vaker uit mijn comfortzone te stappen. 

Food

Food betekent voor mij genieten, haha. Ik ben namelijk gek op eten. Of dat gezond is of niet. Daarom ben ik het ook echt eens met de quote: 'Balance is the key'.  

Uit en thuis eten

Van buiten de deur eten kan ik ontzettend genieten. Dit doe ik dan ook graag met de personen die veel voor mij betekenen. Eten buiten de deur geeft mij de mogelijkheid om eens te genieten van andermans kookkunsten. Wanneer ik thuis eet, maak ik zeker een feestje van mijn maaltijden. Dit kun je dan zeker terugzien op de foto’s van mijn Instagram. Van een simpel bakje yoghurt maak ik een feestje door dat ene stukje chocolade of wat extra granola met gepofte rijst voor de bite.    

Belangrijk

Als ik ergens ga eten let ik vooral op de sfeer. Een prettige sfeer zorgt ervoor dat het eten al beter smaakt en dat ik een leuke tijd beleef. Daarnaast is de kwaliteit en prijsverhouding zeker een dingetje. Ik ben nog een student en heb helaas geen geldboom in de tuin staan. 

Lievelingskeuken

Mijn lievelingskeuken? Pfoe, dit is een hele lastige vraag. Eigenlijk kun je me altijd blij maken met een Italiaans gerecht, maar als ik langer nadenk word ik van heel veel blij. Ik probeer graag nieuwe smaken en keukens uit! Eigenlijk heeft dit dan ook weinig invloed op wat ik zelf kook of waar ik ga eten. Ik vind altijd wel iets wat ik lekker vind. 

Foodspot

Mag ik meerdere favoriete foodspots kiezen, haha? Bij mij in het dorp, Wijchen, zit Zaal 4. Het eten is erg lekker en gevarieerd. Ik ben dan ook vooral fan van hun nacho’s. De lekkerste die ik ooit gegeten heb! Daarnaast is de sfeer ontzettend fijn. Ook ben ik fan van Frenchie Café in Utrecht. De red velvet pancakes die ik daar gegeten heb waren zo ontzettend fluffy. Echt lekker! Oh en Tati in Nijmegen. Een klein restaurantje met een mooie look. Ze hebben vele vegan gerechten staan op hun menu die heerlijk zijn. En als laatst behoort Credible in Nijmegen ook tot mijn favorieten. Hier kom ik graag met mijn vriendinnen voor een hapje en een drankje. De kaart wisselt regelmatig waardoor je telkens iets nieuws kunt proberen.

http://www.zaal4.nl/

https://frenchiecafe.nl/

https://www.tati-nijmegen.nl/

https://www.in-credible.nl/menu-nl/ 

Op de menukaart

Het menu bij Zaal 4 is erg variërend. Wat je absoluut moet bestellen zijn hun nacho’s, nacho’s zaal 4 op de kaart! Die zijn echt lekker. Bij Frenchie Café moet je zeker gaan voor de red velvet pancakes. De taartjes van Tati zijn erg lekker. Vriendinnen vinden de spareribs van Credible erg lekker. Ik moet bekennen dat ik deze nooit geprobeerd heb, omdat ik zelf geen echte vleeseter ben. De brownie van Credible moet je in ieder geval proberen. Die smelt letterlijk op je tong! 

3 Foodspots

Dan staat Zaal 4 op nummer 1, omdat dit een fijn plekje is bij mij in de buurt. Credible op 2, omdat ik hier ook ontzettend graag kom. Een gedeelde derde plek voor Frenchie Café en Tati vind ik wel kunnen. 

Fooduitje

Mijn volgende fooduitje staat zeker gepland. Ik wil graag eens naar Paradiso in Zwolle. Dit is een cafetaria dat een ruime keuze aan vegan snacks en junkfood heeft. In de tussentijd zal ik vast nog ergens anders terecht komen.    

Etentje thuis

Wat precies op tafel komt weet ik niet. Ik denk vooral veel variatie en lekker eten.  

E-mailen