Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Kayleigh kookt gezond 


Naam: Kayleigh Versantvoort

Instagram: https://www.instagram.com/kayleighkookt/ (@Kayleighkookt)

Website: n.v.t. 

Kayleigh en haar Instagram

Mijn naam is Kayleigh, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend Lars in Heeswijk-Dinther. In mijn dagelijks leven werk ik als Management & Marketing Assistente. Verder beoefen ik yoga, ontwikkel ik mezelf in (food)fotografie en wandel veel met onze Labradoodle puppy Moos. Ik ben áltijd bezig met voeding en/of koken, dit is mijn grootste passie en daaruit is mijn Instagram ontstaan. Ik kook vers, dus zonder pakjes en zakjes. Hiermee wil ik anderen laten zien hoe eenvoudig het is om met pure ingrediënten een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik zie mijn Instagram als een receptenboek waar ik alle gerechten bewaar en makkelijk terug kan vinden.    

  

Food

Food betekent voor mij verbinden, emotie en gezondheid. Door samen eten word je met elkaar verbonden en deel je de dag of gebeurtenissen met elkaar. Eten zorgt voor een glimlach op mijn gezicht, ik kan er de hele dag naar uitkijken, zeker als het met veel liefde is bereid (want dat proef je!). Maar voeding staat ook voor gezondheid. Al een aantal jaar ben ik bezig met gezond leven. Hiermee bedoel ik dat ik zoveel mogelijk natuurlijk, vers en onbewerkt voedsel eet. Ik vind het onwijs interessant welk effect voeding op het lichaam heeft en lees daar dan ook veel (vak)literatuur over. In januari kreeg ik de horen dat ik de chronische darmziekte van Crohn heb. Hierdoor ben ik nog bewuster bezig met een gezonde levensstijl.  

Uit en thuis eten

Ik vind het heerlijk om te koken, dat is pure ontspanning voor mij. Ik probeer iedere dag een feestje van de avondmaaltijd te maken. Dit doe ik door met liefde én met pure ingrediënten te koken. Veel inspiratie voor recepten vind ik via Instagram of via foodblogs. Variatie in voeding vind ik belangrijk. Daarom maak ik voor doordeweeks een weekmenu en wissel daarin gerechten met aardappelen, (volkoren)pasta, zilvervliesrijst, vegetarisch, vis en (volkoren)wraps met elkaar af. Vanzelfsprekend zit daar veel groente bij in alle kleuren van de regenboog. 

Als ik uit eten ga dan wil ik écht verrast worden met een smaakvol gerecht. Als het eten geweldig smaakt, het gerecht ziet er oogverblindend uit én ik heb top gezelschap dan kan mijn avond niet meer stuk.  

Belangrijk

Als ik uit eten ga vind ik de kwaliteit het belangrijkste. Mijn voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten die met veel liefde zijn bereid.  

Lievelingskeuken

Mijn favoriete keuken is Italiaans. Afgelopen zomer volgde ik in Sardinië een pasta kookworkshop van de Italiaanse mama Julia. Wat een geweldige ervaring was dit! Ik geniet daar nu nog steeds van na. Als ik uit eten ga eet ik graag Italiaans, maar dit geldt ook voor de Franse, Thaise, Vietnamese of Nederlandse keuken. 

Vanwege mijn passie voor koken heb ik geen voorkeur om uit eten te gaan of om dit eten thuis te koken, ik geniet van beide!  

Foodspot

Mijn lievelingsrestaurant is Noble in ’s-Hertogenbosch. Onder leiding van patron cuisinier Edwin Cats hebben zij 1 michelinster. Je geniet van kleinere, culinaire gerechten met verschillende wereldse invloeden. Bij Noble staat de smaak van genieten centraal. 

Website: https://restaurantnoble.nl/ 

Locatie: Wilhelminaplein 1, 5211 CG ’s-Hertogenbosch    


Op de menukaart

Je kunt à la carte gerechten bestellen, maar tot nu toe liet ik mij steeds verrassen door de Noble Experience (zowel met de lunch als met het diner). Dit raad ik iedereen aan.  

3 Foodspots

Noble 
website: https://restaurantnoble.nl/  

locatie: Wilhelminaplein 1, 5211 CG ’s-Hertogenbosch 

Trattoria Da Roberto 
website: http://www.da-roberto.nl/
locatie: Deken van Miertstraat 1, 5461 JN Veghel
    


Toasted & Roasted
website: http://www.toastedandroasted.nl/ 

locatie: Vughterstraat 8D Den Bosch en Nieuwstraat 23 Eindhoven    


Fooduitje

Nee, er staat nog geen fooduitje gepland.  

Etentje thuis

Het eerste etentje wat ik voor familie hield stond in het teken van de Italiaanse keuken. Ik maakte bruschetta’s met tomaten, knoflook en basilicum en een variant met brie en parmaham. Dit werd gevolgd door een Italiaanse bospaddenstoelensoep. Het hoofdgerecht was een asperge-risotto met kabeljauw uit de oven en krokante parmaham. De avond werd afgesloten met een chocolade-tiramisu met frambozen.   


E-mailen