Stylishbeeld-foodspots
Food en media

De kookkunsten van Karin


Naam: Karin Mensink

Instagram: karin_mensink

Website: www.cupsandteaspoons.nl


Karin en haar Instagram

Ik ben Karin, dit jaar 25 getrouwd en ik heb 2 kinderen. Ik heb naast een kookwebsite een eigen typschooltje, een vakantiewoning naast ons en ik help mijn man met zijn eigen startup. Instagram vind ik een erg leuk medium. Krachtig zonder teveel toeters en bellen. Ik post voornamelijk foto's van het eten dat ik maak. Maar er komen soms ook natuur- en vakantiefoto's in voor. De foto's van gerechten eten we ook die dag. Meestal een half uur na posten is het op.


Food

Food betekent heel veel voor mij. Is mijn passie. Zowel koken als het eten zelf. Het brengt gezelligheid en saamhorigheid.


Uit en thuis eten

Het voordeel van uit eten gaan is dat je het lekker voorgeschoteld krijgt. Ben ook niet zo'n fan van buffetten omdat je dan nog zelf moet opscheppen. :) Meestal besteed ik veel aandacht aan het eten. Dat betekent niet altijd uren in de keuken staan hoor, want ik kan ook iets in een half uurtje op tafel zetten, maar het is altijd wel goed verzorgd. Als ik niet zoveel zin heb, of een keer ziek ben, dan schuif ik ook rustig een pizza in de oven.


Belangrijk

We gaan niet zo heel vaak uit eten. Misschien een paar keer per jaar (verjaardagen of huwelijk), tenzij we op vakantie zijn. Zijn we in Denemarken bij mijn vriendin, dan kook ik meestal daar elke dag. Maar gaan we naar de USA, dan gaan we elke dag uit eten omdat ik daar geen keuken ter beschikking heb. Belangrijk vind ik, goed eten voor een redelijke prijs. Ik lust eigenlijk alles.


Lievelingskeuken

Italiaanse keuken is mijn favoriet, maar aangezien we op het platteland wonen, zijn dergelijke restaurants niet naast de deur. Afgezien van een pizzaria/shoarmazaak dan, maar dat tel ik niet mee. Dus meestal wordt het een gezellig familierestaurant met de 'gewone' keuken. Maar oh zo heerlijk.


Foodspots

Mijn 2 favoriete restaurants zijn:
Café/restaurant Rouwers in Agelo: https://caferestaurantrouwers.nl/

Ria's Eetcafé: http://www.riaseetcafe.com/


Op de menukaart
Ze serveren van alles. Heerlijke schnitzels met allerlei garnituur bij Rouwers. Echt veel en lekker voor weinig geld. Sorbet voor € 3,50 bijvoorbeeld. Dus altijd een toetje hier. Bij Ria's eetcafé neem ik altijd schelvis en dan het seniorenmenu, omdat het reguliere menu te veel is. Wederom met allerlei garnituur. Bij beide restaurants geldt gratis saladebar (bij een menu) en aanvulling van patat en mayo naar wens. Dus zoals ik al zei: heerlijk, meer dan genoeg, voor weinig geld.


Fooduitje

Waarschijnlijk 7 april. De verjaardag van mijn man. Moet ik nog even overleggen met de kinderen. Mijn dochter had het over Al Capone; https://www.restaurantalcapone.nl/. Een Italiaans restaurant. Niet zozeer een pizzeria, maar ook allerlei andere Italiaanse gerechten. Maar ik kan er nog geen oordeel over geven, omdat ik er nog niet eerder ben geweest.


Etentje thuis

Het is afhankelijk van het seizoen wat er op tafel komt. In de herfst en winter stoofschotels, tartiflettes; in de lente/zomer pasta's, salades. Voornamelijk Italiaans.

E-mailen