Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Wat kookt Evie? 


Naam: Evie

Instagram: @eviekookt

Website: eviekookt.nl 

Evie en haar Instagram

Ik houd al mijn leven lang van koken, nieuwe dingen uitproberen en lekker experimenteren. Toen ik een paar maanden geleden van baan wisselde, had ik wat extra vrije dagen. In die tijd speelde al een tijdje het idee om met kookworkshops en/of een website aan de slag te gaan. Een mooi moment vond ik, om het dus ook echt te doen! Vanaf dat moment probeer ik dagelijks een nieuw recept te posten. Alle recepten op mijn site zijn mijn eigen recepten. Met name bij de Mediterraanse en Aziatische keuken, heb ik een goed gevoel voor smaakcombinaties. Daarom zijn dit ook de recepten die je het meeste terug gaat zien. Daarnaast geniet ik ook heel erg van de Surinaamse keuken, ook eentje die ik wat meer in het zonnetje wil zetten de komende maanden.   

Food

Eten betekent voor mij vooral gezelligheid. Het liefst kook ik voor zoveel mogelijk mensen, waarbij je lekker de hele avond verschillende gerechtjes eet, een bijpassend wijntje erbij drinkt en gezellig met elkaar kunt kletsen. Voor mij is een open keuken dan ook heel erg belangrijk. Op die manier kun je lekker koken combineren met een gezellige avond. :)   

Uit en thuis eten

Beide is natuurlijk erg leuk! Bij een avondje buiten de deur eten wil ik vooral dingen eten die ik zelf niet kan maken. Dat kan bijvoorbeeld erg culinair zijn met spannende combinaties of juist eten uit een authentieke keuken (bijv. Indiaas of Chinees). De gerechten die ik buiten de deur eet, inspireren mij vervolgens ook weer om thuis mooie dingen te maken. Thuis wil ik namelijk ook altijd iets lekkers en speciaals op tafel zetten. Niet altijd te moeilijk, maar wel altijd lekker!   

Belangrijk

Dat is echt afhankelijk van de avond en waar ik zin in heb. Soms is een snelle hap voor een lage prijs prettig, maar soms wil je ook gewoon een compleet avondje uit. Het menu is wel altijd de belangrijkste leidraad, dat moet goed zijn. Daarna kijk ik wat ik die avond wil besteden en of ik het menu de prijs waard vind.   

Lievelingskeuken

Mijn lievelingskeukens zijn toch nog heel divers. Ik ben gek op Spaanse en Italiaanse smaken. Maar ook bijvoorbeeld Indiaas of Thais eten. En zoals ik eerder al aangaf, wil ik ook steeds meer uit de Surinaamse keuken proberen. Ik kook deze gerechten graag thuis, maar soms is een uitstapje buiten de deur heel fijn om authentieke smaken te proeven en me dus te laten inspireren. Een goede combi van beide dus. :)   

Foodspot

Ik houd van foodsharing. Dat is gezellig en je kunt heel veel dingetjes proberen. Daar houd ik van. Ik kom zelf uit Eindhoven, dus mijn favo foodspots vind je dan ook in Eindhoven.

Gironale (http://www.restaurantgiornale.nl/): Heerlijke Italiaans georiënteerde hapjes. Ruime keuze en alles is er lekker. :) Vooral het runderstoofpotje heeft mij geïnspireerd om thuis ook een heerlijk stoofpotje te maken (https://eviekookt.nl/recepten/mediterraans-stoofvlees/)

Señora Rosa (https://www.senorarosa.nl/): Een tapasrestaurant, maar dan met chique net out of the box tapas. Een heel leuke manier om de Spaanse keuken net anders te leren kennen. Ik vind daar zelf de patatas bravas echt super! Maar de kaart verandert regelmatig, dus probeer vooral verschillende dingetjes uit.

Zarzo (https://zarzo.nl/): Zarzo heeft een ster, dus is bedoeld voor een speciaal avondje uit. Laat je vooral verrassen door de chef en ga voor een verrassingsmenu van zoveel gangen als je wilt. En neem er vooral een wijnarrangement bij! Ga je geen spijt van krijgen en is elke euro waard.   

3 Foodspots

Sowieso de foodspots die ik hierboven heb benoemd. En daar wil ik de Downtown Gourmet Market in Eindhoven graag aan toevoegen. Een leuke foodmarket waar je van alles kunt bestellen. Voor ieder wat wils dus. Heel gezellig met een groep vrienden met lekker (foodsharing) eten.   

Fooduitje

Nee ik heb helaas nog niets op de planning staan. Ik ben momenteel veel bezig met klussen in mijn nieuwbouwhuis, dus eten komt even niet op de eerste plaats. Ik denk dat het eerste dat op mijn planning staat een mooi etentje in mijn nieuwe huis wordt. :) 

Etentje thuis

Dan komt er zeker een compleet menu op tafel van 4 tot 6 gangen. Als ik een etentje geef, kies ik altijd voor één keuken of één ingrediënt als leidraad. Ik vind het fijn om één thema te hebben dat houvast biedt, daaromheen kan ik dan lekker experimenteren met verschillende gerechtjes. :) Een van mijn volgende etentjes gaat zeker het Indiase thema krijgen. Het laatste etentje dat ik verzorgde, stond volledig in het teken van Limoncello (https://eviekookt.nl/categorie/limoncello-menu/)


  E-mailen