Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Cynthia's Indische smakenfestijn 


Naam: Cynthia van Stenus

Instagram: https://www.instagram.com/deindomama/

Website: www.deindomama.nl 

Cynthia en haar Instagram

Hi, ik ben Cynthia en heb sinds anderhalf jaar een blog deIndomama.nl. Hierin laat ik de lezer zien dat Indisch koken niet moeilijk hoeft te zijn. Met smakelijke foodfoto’s probeer ik iedereen over de streep te trekken om dat ene gerechtje nou eens te proberen.  

Gelijktijdig met mijn blog ben ik ook met Instagram begonnen. Lange tijd had ik een soort van ‘haat-liefde verhouding’ met Instagram. Van mijzelf ben ik vrij introvert en vond het steeds moeilijk om foto’s  te posten of op mijn stories van alles te delen. Maar in de loop van de tijd heb ik andere bloggers en Instagrammers ‘in real life’ ontmoet, zó leuk om dat mee te maken. Heel herkenbaar is hun passie voor food en de drang om al dat lekkere eten op de foto te zetten! 

Food

Samen eten met familie en vrienden betekent voor mij ‘herinneringen’ creëren. Ook zonder reden kan ik zomaar etentjes organiseren waarbij er veel familie en/of vrienden aanwezig zijn. Iedereen maakt dan vanzelfsprekend een gerecht en binnen no-time staat de eettafel vol. Genieten en gezellig!    


Uit en thuis eten

Als ik uit eten ga, kies ik meestal datgene waar ik op dát moment zin in heb. Dat kan een lekker stukje vlees zijn, een mooie zalmmoot of een stoofpotje. Ook kies ik vaak een gerecht dat ik thuis zelf niet/nooit maak.

Als het om een alledaagse maaltijd thuis gaat, zorg ik er altijd wel voor dat er groente/vlees/rijst of aardappelen op tafel staat. Ik zorg dus wel voor een voedzame maaltijd, elke dag. 

Belangrijk

Voor mij moet het hele plaatje kloppen: menu, ambiance, vriendelijk personeel, inrichting van het restaurant (!) … ik moet mij er wel thuis in voelen! 

Lievelingskeuken

Thuis vooral de Indische keuken. Lekker, voedzaam, gevarieerd en vertrouwd en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Als ik uit eten ga, kies ik meestal voor een plekje waarvan ik weet dat er mals vlees goed bereid wordt, zelf ben ik er niet zo thuis in.   

 

Foodspot

Ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen met restaurants. Gisteren aten wij bijvoorbeeld nog bij een Argentijns restaurant, maar a.s. zondag bijvoorbeeld heb ik een Surinaamse hightea.

Maar ik kom graag bij Kepass in Zeist (http://www.kepass.nl/), een klein gezellig eetcafé waar je je meteen thuis voelt met een lekkere kaart. 

Op de menukaart

Hun spareribs zijn héél bekend in Utrecht en omgeving, een echte aanrader! 

3 Foodspots

Ik heb niet echt een top 3, maar ik kom wel graag bij:

http://www.kepass.nl/: Klein en gezellig, mét de juiste menukaart voor mijn gezin en mij!

http://www.eethuissmaak.nl/: In hartje Utrecht in een smal ‘horecastraatje’, dé plek om lekker bij te kletsen met vriendinnen.

http://www.deontdekkingutrecht.nl/: een gezellig lunchcafé, gevestigd in een pand waar ooit een reisburo 10 jaar heeft gezeten (ik heb er nota bene tweeëneenhalf jaar op kamers gezeten, hartstikke leuk!). 

Fooduitje

Volgende week zondag heb ik dus een Surinaamse hightea in Rotterdam, georganiseerd door een bekende Surinaamse IG-er. Heb er zin in! Ben ook heel benieuwd welke Surinaamse hapjes en snacks er geserveerd gaan worden …

En dit jaar gaan we naar Taiwan … streetfood yess!! De perfecte combinatie van reizen, proeven, ontdekken en fotograferen! 

Etentje thuis

Nou, dat is geen moeilijke vraag: INDISCH! En gelukkig zijn er geen klachten haha!    


Maar met Kerstmis en Pasen hou ik mij wel aan het klassieke thema, dat vindt mijn gezin wel het meest gezellig! Dus een uitgebreid Kerstdiner en met Pasen gevulde eieren en een tafel vol lekker belegde broodjes, fruit en verse jus d’orange.

E-mailen