Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Claudia's foodhumeur 


Naam: Claudia Damen

Instagram: Foodfromclaudnine

Website: www.foodfromclaudnine.nl 

Claudia en haar Instagram

Ik ben altijd al dol geweest op koken en gezond koken from scratch. Ik had al een Instagram-account en deelde daar af en toe eetfoto’s op. Dat was dan even snel een foto maken met mijn telefoon. Toen ik begon te merken dat mensen het leuk vonden wat ik deed, nam het steeds serieuzere vormen aan. Ik denk dat ik me ongeveer een jaar geleden ben gaan verdiepen in fotografie. Ik hoop me te onderscheiden in mooie foto’s van eten dat er indrukwekkend uitziet, maar eigenlijk verrassend makkelijk te maken is! Al ben ik nu bezig met verschillende 'challenges' waarin ik mijn volgers uitdaag juist iets moeilijks te maken, zoals croissants of zuurdesembrood. Erg leuk, want ik maak deze dingen dan ook voor het eerst! Heel tof om te zien hoe enthousiast mensen daarop reageren. 

Food

Eten is voor mij een verlengstuk van mijn humeur. Je zal zien dat als ik me goed voel, ik ook echt de tijd wil nemen om uitgebreide gerechten te maken. Als ik ziek ben, wil ik alleen maar geroosterd brood met kaas. Ik kan ook echt niet iets eten als ik er geen trek in heb. Ik ben een hele slechte met ‘wat de pot schaft’ ... Gelukkig ben ik altijd degene die thuis kookt. Eten is iets waar ik de hele dag mee bezig ben, het is een enorm onderdeel van mijn leven! 

Uit en thuis eten

Ik ga niet heel vaak uit eten juist omdat ik koken zo leuk vind. Ik zorg altijd voor de beste ingrediënten of ga lekker op de markt boodschappen doen. Als ik wel uit eten ga, vind ik het vooral fijn dat het zo ontspannen is. Hoef dan niet na te denken over de opmaak of over fotografie. Ik ben dus ook niet iemand die foto’s maakt van z’n eten tijdens een etentje. 

Belangrijk

Ik vind keuze heel belangrijk, maar prijs ook. Dat is het probleem als je veel kookt en op een gegeven moment wat ervaring hebt … Je denkt al snel, dit had ik zelf ook wel kunnen maken. Of je moet naar sterrenrestaurants gaan natuurlijk, maar dat doe ik niet wekelijks :) 

Lievelingskeuken

Poeh, ook dit ligt weer aan mijn humeur dus één kiezen is moeilijk. De keuze zou sowieso gaan tussen Grieks, Italiaans, Indiaas en/of Indonesisch. 

Foodspot

Ik vind in Amsterdam Smit & Voogt heel erg fijn (http://cafesmitenvoogt.nl/nl/cafe-smit-voogt/). Je kan daar heerlijk eten, al gaan wij daar voornamelijk lunchen. Je betaalt een normale prijs, ze hebben lekkere wijntjes en bieren en je kan daar de hele dag in de zon zitten. Het is niet belachelijk druk en heeft gewoon een gemoedelijke sfeer. 

Op de menukaart

Ik neem daar altijd een broodje geitenkaas, heerlijk met gegrilde groenten en warme geitenkaas. Mijn man zweert daar bij een BLTC. 

3 Foodspots

1. Kees eten en drinken aan de Weesperzijde. Een klein restaurant met een vast menu. Je kan hier heerlijk eten, de eigenaar is tevens kok en er loopt een kat rond (vind ik leuk). Hier kom ik heel graag. https://www.bijkees.nl/

2. Aguada. Dit huiskamerrestaurant zit bij mij om de hoek en hier heb je de lekkerste kaasfondue van Amsterdam. Ook hier is een hele ontspannen sfeer. http://www.aguada.nl/aguada/home.html

3. Kantjil & de Tijger. Dit lijkt dan misschien weer op een vreetschuur. Het is een enorm restaurant midden in het centrum maar het eten is geweldig! Sla de rijsttafel over en stel zelf wat samen. https://www.kantjil.nl/ 

Alledrie restaurants waar ik heel graag kom! 

Fooduitje

Ja, die staat gepland! Meestal zijn we van het spontaan uit eten, maar we hebben toevallig voor in juni Vuurtoreneiland gepland. Je gaat dan met een boot vanaf Amsterdan nabij CS naar een eiland en daar eet je in een glazen kas (tijdens zonsondergang) een vast menu. Verder is er niets op dat eiland. Het is prachtig en enorm goed verzorgd. Wel op tijd reserveren, want het is altijd enorm snel volgeboekt. 

Etentje thuis

Ik probeer elke keer wel iets anders te maken, maar meestal is het niets experimenteels. Je wilt niet je gasten iets voorzetten dat je nog nooit hebt gemaakt. Toevallig komen er aanstaande zaterdag mensen eten en dan maak ik een verse pasta. Niet te moeilijk, maar wil me er ook niet te makkelijk vanaf maken natuurlijk. :)

E-mailen