Stylishbeeld-foodspots
Food en media

                            

Food à la Charlotte 


Naam: Charlotte 

Instagram: Foodalalot 

Website: -  

Charlotte en haar Instagram

Ik ben Charlotte, 29 jaar en mijn grote passie is gezond én lekker eten! Sinds dit (school)jaar ben ik elke woensdag vrij, omdat ik wil doen waar ik éxtra happy van word. Op ma, di, do en vrijdag geef ik les op drie verschillende basisscholen en daar geniet ik enorm van. Ik vind het fijn om samen te mogen werken met veel verschillende leerlingen, collega’s en gesprekken te voeren met ouders/verzorgers. 
Sinds augustus 2018 deel ik via Instagram als ‘Food a la lot’ gerechten en recepten met mijn volgers. Ik geloof dat het in de familie zit, want wij genieten zó van lekker koken, bakken en eten. Vroeger mochten we het cakebeslag van de garde likken, de restjes cake van het bakpapier schrapen (yummmm!), blokjes kaas pikken die klaar lagen voor in de macaroni én stiekem de randjes van de stapel pannenkoeken eten … Mijn voorkeur gaat uit naar vers, groen en (af en toe) vis. Ik houd van kleurgebruik in mijn keuken, omdat ik dit niet alleen associeer met vrolijkheid en happy zijn, maar het ook nog eens mega gezond is om de kleuren van de regenboog te eten; win-win, toch? ♥ 
Gezond en lekker eten is eenvoudig en hoeft zeker niet duur te zijn. Met die gedachte maak ik op vrijdag (want dan staat de nieuwe bonus online ;-)) mijn boodschappenlijstjes en kan ik vanaf dat moment ook uitkijken naar de heerlijke (eet)week die ons te wachten staat ;-) 
Ik geniet elke dag weer van alle reacties via IG en van jullie te inspireren, maar ook geïnspireerd te worden. Ontmoet ik je snel via daar? :)
    


Food

Ik geloof dat ik hiervoor gemaakt ben, want écht ik houd van eten! Ik vind goed eten ook echt een feestje en word helemaal happy als het gepresenteerd wordt op mooie, opgemaakte borden! ’s Avonds bedenk ik alvast wat ik de volgende ochtend ga eten en als ik een nachtje/weekendje/weekje weg ga, heb ik een hele lijst met hotspots klaarstaan. Als we een familiefeestje hebben, vind ik het heerlijk om de hapjes te verzorgen en kan ik er enorm van genieten als mensen genieten van dit eten. Gezond én lekker eten maakt me extra gelukkig!     


Uit en thuis eten
Eigenlijk kan ik genieten van beide! Wanneer we in een andere stad zijn, vind ik het heerlijk om ergens uit eten te gaan en te genieten van het feit dat je lekker niet hoeft te koken. Dan bekijk ik vooraf veel verschillende restaurantjes, check de menukaarten én recensies. Soms is het dan lastig om een keuze te maken, haha! Maar wanneer we thuis zijn, vind ik het ook heerlijk om samen uitgebreid te koken en te genieten van het heerlijke eten (op de bank, in mijn kloffie ;-)).
    


Belangrijk
Als ik ergens ga eten, ga ik op zoek naar restaurantjes met verschillende (meer dan de gebruikelijke twee!) vegetarische gerechten én goede recensies. Ik betaal liever meer voor kwalitatief goed eten, omdat ik er dan extra van geniet. Met al die leuke foodies op IG, zijn hotspots snel gescoord en ga ik mij verdiepen in de menukaarten en recensies. YES!
    

 

Lievelingskeuken
Ik ben dus echt een sushi-liefhebber en daarmee gaat mijn voorkeur dus uit naar de Japanse keuken. Toch geniet ik ook van zo’n heerlijke, dikke (vega)burger, yummm! Het wisselt nog weleens waar wij een hapje gaan eten en ik vind het ook leuk om de nog wat (voor ons) onbekendere keukens/restaurantjes te ontdekken.
    


Foodspot
Dit lijstje verandert elke keer weer, want wij blijven nieuwe favorietjes ontdekken! Voor nu ga ik deze vraag toch beantwoorden met: Restaurant Pearl (Den Haag). We hadden een avondvullend diner en hebben zo genoten van het fantastische eten en de fijne bediening! En na afloop lekker op de fiets terug naar het hotel. 
 

Op de menukaart

Vooraf kozen wij voor kruidensla met avocado en gepofte groenten én champignonsoep (natuurlijk moest dat gedeeld worden, want ik wil altijd alles proeven). Als hoofdgerecht koos ik The Dutch Weedburger met frietjes, gesauteerde champignons en pompoengnocci en dat is echt een aanrader. Tot slot een Sunday Icecream die bereid werd aan tafel en je mocht zelf je toppings kiezen, yes! Vriendlief koos een taartje met citroencrème, merengue en framboos, ook heel erg lekker.     


3 Foodspots

Elke keer ontdek ik weer nieuwe foodspots, maar voor nu staan Frisk aan het Spaarne (Haarlem, https://friskaanhetspaarne.nl/), Mugs and Mermaids (Den Haag, https://mugsandmermaids.nl/) en Bij Hartje (Zwolle, https://bijhartjezwolle.nl/) wel bovenaan mijn lijstje. Dit omdat je hier de héle dag kunt genieten van heerlijke gerechtjes!
- Frisk: ik at een heerlijke wafel, maar die staat niet meer op de kaart (balen! ;-)) 
- Mugs and Mermaids: Choco Bowl mét Oreo 
- Bij Hartje: het leuke van dit concept is dat je allerlei verschillende hapjes bestelt. Wat je sowieso móet proberen, is: homemade bietenburgertje, falafel en de mini pancakes. 
 

Fooduitje

Wij gaan naar Bali en het hele lijstje met foodspots ligt al klaar, haha! Ik ben zoveel zin in alle lekkere bowls en vegetarische gerechtjes. Ik denk dat we ook een kookcursus gaan volgen in Ubud, want dat lijkt me leuk om te doen.  

Etentje thuis
Dat verschilt wel per keer en of we na het etentje nog plannen hebben of niet. Met de feestdagen vind ik het toch het leukst om allemaal verschillende gerechtjes te maken, zodat je lekker kunt kiezen. Wel gerechtjes die je vooraf al kunt (voor)bereiden, zodat je niet die hele dag in de keuken staat. ;-) 


E-mailen