Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Vive la France met Boor 


Naam: Boor Siegel

Instagram: domainemalpaskookt

Website: https://www.domainemalpaskookt.com/ en https://www.domainemalpas.com/ 

Boor en haar Instagram

Domainemalpaskookt is ontstaan omdat ik 2 keer in de week voor onze gasten die verblijven op ons vakantiedomein 'Domaine Malpas' (https://www.domainemalpas.com/) in Zuid Frankrijk kook. 4 Gangen voor de volwassenen en 2 gangen voor de kids, het is zoals dat zo mooi in Frankrijk heet een 'table d’hotes'. Er was zoveel vraag naar de recepten door onze gasten, dat ik een website heb gebouwd voor onze gasten. Instagram gebruik ik om naamsbekendheid te geven aan Domainemalpaskookt en Domaine Malpas. Geen commerciële inzet dat ik voor bedrijven aan de slag wil, maar we willen natuurlijk wel graag nieuwe gasten hier ontvangen en dan is Instagram een leuke manier.     


Food

Oef, eten is zoveel. Het betekent gezelligheid, nou ja meestal, we hebben 1 slechte eter thuis, buitenshuis eet ze alles. Maar normaliter kook ik graag en nodig ik mensen uit om te komen eten. Eerlijk gezegd is het ongeveer het eerste waar ik in de ochtend aan denk. ;) Eten verbindt en verenigt mensen. Een van de leukste dingen als ik kook voor onze gasten. De avond van de table d’hotes verbroedert mensen om de volgende dag gezellig samen aan te schuiven bij het zwembad.    

   

Uit en thuis eten

Ik kook elke dag en ben altijd bezig met receptontwikkeling of koken voor onze gasten, uit eten gaan is dus iets feestelijks. Ik hoef niks behalve proeven, eten en genieten! 

Belangrijk

Het eten! En ik wil wanneer het echt goed is met liefde meer betalen. Aan de andere kant zie ik in mijn voormalige stad Amsterdam echt zulke exorbitant hoge prijzen voor een gemiddeld restaurant dat dat het uit eten gaan een stuk minder leuk maakt. En ik vind bediening ook erg belangrijk. Een chagrijnige ober draagt niet bij tot eetgeluk. Maar laat ik eerlijk zijn: het eten is het allerbelangrijkste! 

Lievelingskeuken

Ik denk de Midden-Oosterse keuken, de Franse (al is dit land zo groot, net als zijn verschillende kookstijlen), de Italiaanse (ook daarvoor geldt dat je per gebied zó anders eet). 

Foodspot

In Frankrijk waar wij wonen is het Auberge l’Ady (http://www.auberge-ady.com/AdyCarte.awp); een fantastisch restaurant wat echt tegen een ster aan zit, maar absoluut niet die prijzen rekent. De ambiance is misschien niet zo mooi, maar het eten en de bediening fenomenaal. Ze gebruiken streekproducten, veel biologisch, hebben de mooiste wijnen en gewoon echt kennis van zaken. In Amsterdam is dat met stip http://maris-piper.com/maris-piper.com/. Zij begrijpen het daar gewoon. Het eten is van een hoog niveau, de bediening en de ambiance zijn goed en de sommelier geeft heerlijke tips. 

Op de menukaart
Bij beide restaurants serveren ze de Franse keuken, met zo nu en dan een uitstapje naar Italië of een nog exotischer oord. Bij l’Ady absoluut de biologische en diervriendelijke foie gras. 
En laat je informeren door de bediening bij Maris Piper wat ze denken dat jij erg lekker zal vinden.
     


3 Foodspots

Lastige vraag, er is een restaurant in Breda waar ik al 2 keer ben terug geweest dat was Spaans! (https://www.gaudim.nl/home/)

In Amsterdam heb je http://restauranttoscanini.nl/; Italiaans wat echt steengoed is en dan noem ik toch nog een restaurant hier vlakbij, http://www.moulindecambelong.com/en/dining.html; het heeft een Michelinster, terecht ook. Maar een hele andere prijscategorie dan wanneer je in Nederland in een sterrentent eet. Het is een fantastisch restaurant met fenomenaal uitzicht op de rivier.     


Fooduitje
Haha nee, we zijn vanaf 20 april zelf een fooduitje. Want dan begint ons seizoen en ontvangen wij onze gasten en zal ik meerdere keren per week voor ze koken.
    


Etentje thuis

Oh dat kan van alles zijn, sowieso een hartige taart als voorgerecht en een soep.
Vaak maak ik pasta of een mooi vleesgerecht. Maar ik verwijs jullie even door naar mijn website, want daar staan alle gerechten op die ik maak en serveer, ook voor vrienden en familie. https://www.domainemalpaskookt.com/
 

E-mailen