Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Trastevere 

Onze eerste dag in Rome bracht ons gelijk naar Trastevere. Een leuke wijk in Rome, waar het (nog) niet zo toeristisch is. We slenterden er door de leuke straatjes waar de leuke eettentjes zitten. Omdat we een vroege vlucht hadden, waren onze buikjes wel toe aan een goed bord Italiaans eten. Ook al hadden we vooraf wat internet-research gedaan, en daarbij een aantal leuke tentjes gevonden, soms moet je ook iets anders proberen! Ditta trinchetti zag er van buiten leuk uit. Gezellig, maar ook vintage. Een klein smal zaakje, dat diep naar achteren doorloopt.

Lunchen op z'n Italiaans

De ober bracht ons de menukaart en kiezen was nog niet zo eenvoudig. En al helemaal niet toen hij ook nog eens enthousiast naar het bord wees met een aantal andere specialiteiten. Hub ging voor een pasta met tomaatjes, peperoncino, basilicum en pecorino. En ik koos voor een melanzane alla parmigiana. Terwijl wij wachtten op onze lunch, luisterden we naar de muziek; een paar lekkere knalnummers. Ik was helemaal in mijn element! De bediening overigens ook, want af en toe kwam er van achteruit een kreet op de muziek. Moet kunnen, toch? Ik word er alleen maar blij van! Het eten werd gebracht en bij het zien van de borden wisten we al direct dat het geen kleine/lichte lunch zou worden! Die Italianen weten wel wat koken is. De bordjes gingen leeg, dat zegt wel genoeg: de smaak was heerlijk!

Inrichting

Terwijl wij gezellig tafelden, werd achter in de zaak de kerstversiering opgehangen, om het toch al leuke interieur een nog feestelijker tintje te geven! Manlief zat naast een bijna complete motorfiets en kon bijna comfortabel leunen op het achterzitje. Ook al zo leuk! Fijn om eens ergens naar binnen te lopen, gewoon verrast te worden door wat je ziet en proeft. Goed gedaan, Ditta trinchetti!


Verder in Trastevere

De eerste bodem was gelegd. Met een volle maag verlieten wij het zaakje. Later die dag zouden we weer aan de pasta gaan in Trastevere, bij Tonnarello. Als je in Rome bent, moet je volop genieten van de Italiaanse keuken. Dat dit een van onze favoriete keukens is, is al lang geen geheim meer. Van al dat wandelen krijg je dorst, en zo deden wij nog een drankje bij hosteria Vecchia. We namen er iets lekkers bij. Nu ben ik geen frisdrank-liefhebber, dus in het buitenland ben ik altijd even op zoek naar een lekker drankje. Bij Ditta trinchetti had ik eerder een cola besteld, maar dat is toch iets wat ik niet makkelijk wegkrijg. Bij Vecchia kon ik genieten van een soort lemonade. En ja, dat werd dus 'mijn' drankje voor de komende dagen in Rome! We bestelden een tiramisu en een chocoladetaartje. Niet wetende dat dit een warm taartje zou zijn, en wij dus even op de bestelling moesten wachten. Heerlijk om even te genieten van een stukje taart, dat overigens ook nog eens mooi was opgemaakt! Een tweede 'bodem' was gelegd!

Ga je op vakantie of doe je een stedentrip in Rome? Als je van lekker eten houdt, sla dan Trastevere zeker niet over!E-mailen