Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Tonnarello 

Ga je een paar dagen naar Rome, dan ga je vast en zeker ook naar Trastevere. Trastevere is een gezellige volkswijk in Rome, rijk aan vele trattoria's. Overal kun je terecht voor een pizza of een pasta en op die manier wordt kiezen wel heel moeilijk. Je hoeft niet te kiezen, ik zeg je waar je gaat eten. Tonnarello! De beste Romeinse keuken met traditionele gerechten. Ga je voor een pizza of een pasta of toch liever iets met meatballs? Ik twijfelde tussen een pizza of een pasta. Maar na nog een keer de menukaart lezen, was de keuze snel gemaakt. 

Pasta

Zij noemen zichzelf de 'prins van homemade pasta'. Wat ga je dan bestellen, pasta toch! Tonnarello cacio e pepe it is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze pasta wel 'ken', maar eigenlijk niet zo snel op een menukaart tegenkom. Uitgelezen kans! Mijn man koos voor saltimbocca, de laatste tijd is dit zijn favoriet. De zaak liep ondertussen al goed vol, veel toeristen, maar ook de lokalen zijn gespot. Veel medewerkers in de bediening, geen stress, vriendelijkheid en ook samenwerking onder elkaar. Tafels worden snel afgeruimd, en het eten wordt snel geserveerd.


Eet smakelijk!

Het eten werd gebracht en bij het zien van de gerechten hadden we geen spijt van onze keuze. Van de saltimbocca heb ik ook een hapje genomen en het vlees smelt op je tong. Zalig! Mijn pasta ... die was ook echt lekker. Leuk geserveerd in een authentieke koekenpan. Je proeft dat de pasta homemade is en ze mogen zich terecht 'prins van homemade pasta' noemen. Het was trouwens geen klein maaltje en heb ik helaas niet alles kunnen opeten. Maar plek voor een toetje was er wel, zeker nadat de stoere serveerster nog vroeg of we iets wilden hebben. Ze noemde de toetjes op; cheesecake, tiramusu, panna cotta, chocolade salami en het laatste is volgens haar 'very good'. Toen ik panna cotta hoorde, was ik verkocht, en ze zei dat mijn man dan voor een tiramisu moet gaan. Goede keuze van de serveerster. De panna cotta zag er zo mooi uit, een plaatje. En toen we tegen de serveerster zeiden dat het heel lekker is, maakte ze een hartjes-gebaar en zei ‘lovely’.Aanrader
Voor iets meer dan 4 tientjes hebben we hier ontzettend goed gegeten. Met mensen in de zaak die een horeca-hart hebben. Al schrijvend krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. “ABBIAMO VOLUTO CREARE NEL CUORE DI TRASTEVERE IL RISTORANTE DEI NOSTRI SOGNI: DENTRO CI SONO LE NOSTRE RADICI E I NOSTRI DESIDERI”

ANDREA E SIMONE 

Met deze woorden sluit ik af en zeg ik, neem een kijkje op hun site of nog beter, schuif aan tafel en proef de sfeer en het eten.E-mailen