Stylishbeeld-foodspots
Food en media

De Lichtfabriek

Kaasfondue, comfortfood en heerlijk voor de koudere dagen. Niet als het aan mij ligt, want ik kan het zelfs op een warme zomerdag eten. Heerlijk! Kaasfondue thuis doen wij dus regelmatig. Eropuit voor een kaasfondue, dat gebeurt eigenlijk niet zo vaak.


Pop-up
Nu is er in Gouda, in de Lichtfabriek, een pop-uprestaurant voor kaasfondue. Een kaasfondue in een pop-upconcept, daar rijden we graag voor naar Gouda! Een leuke plek; beneden is de 'kelder' ingericht in een industriële setting met wat après ski-details, zoals de houten tafels met een rood/wit vierkant tafelkleed. Het was er druk, veel kaasliefhebbers, denk ik.


Cheese!
Vooraf namen we alvast een uiensoepje, voor het cosy gevoel en natuurlijk lekker warm! De kaasfondue is onbeperkt, en je kunt kiezen uit 3 soorten kaas. Bij de fondue wordt brood geserveerd, aardappeltjes, tomaat, komkommer, bloemkool en champignons. Als extraatje bestelden wij nog tortillachips en een worstplankje. Prima om in de kaas te dippen! Is je schaaltje leeg, dan kun je weer opnieuw vullen. Ook de kaas wordt onbeperkt aangevuld; zo konden we meer verschillende smaken proeven. Leuk, een kaasfondue waarbij aan alles is gedacht, en met een keurige prijs van €16,95.


Dessert
En dan is er, zoals altijd, nog ruimte voor het toetje! Als nagerecht kan ook een dessert van de kaart van het bovenliggende restaurant worden gekozen. Zag ik daar iets met Snickers staan? Voor mij dus! Het dessert was omringd door een chocoladelaag, van binnen gevuld met ijs, noten en karamel. Om de chocolade-bombe te laten smelten, werd er een warme karamelsaus overheen gegoten. Je snapt wel dat ik heb gesmuld! Zo'n dessert wil ik altijd wel. Mocht je nog zin hebben in een kaasfondue, breng dan snel nog een bezoekje aan deze leuke plek! En vergeet niet om even naar de WC te gaan, en daar goed om je heen te kijken; erg leuk gedaan.

Honden welkom: ja
Website: https://www.lfgouda.nl/fondue/

E-mailen