Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Il Piatto


Late aankomst, vrijdagavond met de auto in Wuppertal. We wilden wel nog even iets lekkers eten, natuurlijk! Vlak bij ons hotel zit een Italiaans restaurant, dus dat leek ons een prima idee: Il Piatto it is!

Sfeer
Het restaurantje heeft 2 rijen tafeltjes, die zo dicht op elkaar staan dat het bijna 1 lange tafel lijkt! De ruimte is dus niet veel, waardoor je wel heel dicht bij elkaar zit. Normaal zou ik hier niet voor kiezen, maar in dit restaurantje hoort het er gewoon bij. Wij waren daar op Valentijnsdag, dan maakt dit het juist nog gezelliger en knusser.


Pizza en pasta
De gezellige Italiaanse ober sprak woordjes in het Duits, maar ook zijn Italiaanse kant kwam naar boven. Al ben je in Duitsland, het voelt toch een beetje alsof je in Italië bent! We kozen voor een pizza met veel kaas en een pasta.
Het duurde best een lange tijd voordat het eten werd uitgeserveerd, of kwam het omdat het al laat was, en wij enorme honger hadden. Ik weet nog van vroeger, toen ik heel jong was, was ik met mijn ouders in een eettentje waar een ouder echtpaar werkte. Wij moesten daar heel lang op ons eten wachten, en voor mij, iemand met weinig geduld (en nog steeds!), was dat wel net even iets te lang. Als het lange wachten dan maar beloond wordt. Gelukkig was het lange wachten het meer dan waard.
Ik dwaal af, terug naar de pizza en pasta van Il Piatto. Mijn pizza was heel groot en lekker, met veel kaas. Het heet ook niet voor niets 'pizza quattro formaggio'! De buikjes waren goed gevuld.

Een toetje en uitbuiken
En zoals altijd, na het hoofdgerecht komt ... dessert! Ben je in een Italiaans restaurant, dan eet je natuurlijk tiramisu. De tiramisu van Il Piatto was goed, al hebben we die toch wel lekkerder gegeten, hier en daar. Best apart dat de smaak van een relatief simpel dessert met een paar ingrediënten, nooit hetzelfde is.
Zo fijn als je, na een aantal uren rijden, nog even ergens naar binnen kan voor een 'snelle' pizza en pasta en het vervolgens ook nog een leuk restaurantje blijkt te zijn!

Website: www.ilpiatto.de
Honden toegestaan: ja

E-mailen