Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Eataly


Eataly, dan denk je aan eten en Italië. Twee zaken die helemaal in mijn straatje passen! Wat werd ik een gelukkig mens, zodra we in New York bij Eataly naar binnen stapten en ik voor het eerst kennismaakte met dit concept. 


Eataly, wat is dat?
Eataly is een 'artisanal' Italiaanse marktplaats voor eten en drinken. Om te shoppen, eten, maar ook om te leren. Dit alles onder 1 dak; de store in New York is maar liefst 42.500 'square feet' (zo'n 4000 vierkante meter) groot, wow! Een walhalla voor de échte Italiaanse liefhebber.


Lunch
Omdat het al lunchtijd was geweest, genoten wij eerst van lekker bordje eten in een van de restaurantjes. Echt brood, echte pasta, je proeft de smaak! De prijs is vrij hoog, maar je bent wél in New York, op een mooie locatie. En ik hanteer altijd de regel dat als het kwalitatief goed is, ik er best wel een eurootje (of dollar) meer voor wil betalen. En Italiaanser ga je het ook zeker niet krijgen.


Shoppen
Na het eten liepen we nog een 'rondje' door onder andere het supermarktgedeelte. Bij zo'n citytrip New York ben je wel gewend om flink veel voetstappen te maken, dus ook de uitgebreide rondgang in Eataly kan daar nog wel bij! Het is de moeite waard. De verse afdeling voor groente en fruit, maar ook vlees, vis, en niet te vergeten: de kaas! En wat dacht je van verse pasta? We keken onze ogen uit en ik dacht maar aan 2 dingen: kopen en eten! Jammer dat kopen niet echt een optie is, als je met het vliegtuig reist; zeker niet de versproducten. Dan alles maar meteen opeten! We hebben ons redelijk kunnen inhouden, ondanks de enorme keuze daar. Een lekker gebakje bij de patisserie-afdeling, dat ging er wel in. Verder uiteraard de nodige foto's gemaakt, en zelfs nog wat leuks gescoord voor de fotografie. Want props kun je nooit genoeg hebben natuurlijk.


Rome
Waren we al blij met de megawinkel in New York; we deden het in Rome nog eens dunnetjes over. Ook daar troffen wij een vestiging van Eataly, dus uiteraard zetten wij een bezoekje op ons 'to do-lijstje'. Het concept is hetzelfde, al zijn de restaurantjes nét iets anders. Bij de brood- en pizza-afdeling genoten wij van een stukje pizza. Je betaalt naar gewicht, en voor een paar euro waren we al voorzien van een mooi heerlijk stukje. Na wat te hebben rondgeslenterd, en ons te hebben vergaapt aan al dat lekkers, genoten wij van een Italiaanse lunch in een van de restaurantjes. Gelukkig waren wij nog op tijd, want niet veel later werd het drukker en stond er zelfs een rij. De pasta's en andere gerechten waren niet heel duur. Dus een hapje doen is daar nog eens leuk voor de portemonnee. Een bord vol, en vol van smaak. Wat wil een mens nog meer? Mij hoor je niet klagen. Voor een toetje namen we iets lekkers bij de patisserie. Uiteraard iets met chocolade! Verder kochten we een pak risotto voor thuis en wat (dure) chocolaatjes voor het kerstdessert.


Waar vind ik Eataly?
Mocht je ook eens naar Eataly willen, maar kom je niet in Rome of New York? Er zijn ook vestigingen in Chicago, Boston, Los Angeles en Canada. Dichterbij in Europa kun je ook in Stockholm of Moskou terecht. Op de site van Eataly kun je alle locaties terugvinden. Plan dus vooral dat tripje naar bijvoorbeeld Rome, want ik heb zo veel leuke tips voor jou voor deze stad; dat kun en mag je niet missen. 
Een bezoekje aan Eataly is hoe dan ook een aanrader en een belevenis voor iedere culinaire liefhebber!

Website: www.eataly.com

E-mailen