Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Belloni

Nadat de horeca wekenlang de deuren heeft moeten sluiten vanwege de corona-crisis, werd het weer tijd om ergens te gaan lunchen. Het was al die maanden al een gek idee dat we de vrijheid niet hadden om spontaan ergens te gaan eten. En na de heropening was het eigenlijk nog steeds een gek idee. Want wat mag, kan en wat is veilig? Doen we er zelf verstandig aan om te gaan? Veel vragen waar je over na moet denken, waar je voorheen 'gewoon' ergens naar binnen liep of reserveerde. 

De eerste stap
We besloten de stap te wagen bij Belloni in Helmond, voor een Italiaans georiënteerde lunch. Vooraf reserveren was niet mogelijk, dus op goed geluk naar binnen. Bij de deur is een afzet-touw gespannen, zodat het personeel je kan opvangen. Bij binnenkomst moet je eerst je handen desinfecteren, prima geregeld. Gelukkig was er voor ons en doggie nog een plekje vrij. De tafels staan op voldoende afstand van elkaar, hoewel ik vermoed dat de tafels ook vóór de crisis al zo waren opgesteld. Het zaakje is niet groot; het eerste vertrek oogt iets ruimer dan het andere. Maar er is plek genoeg om op het gemak van een Italiaanse lunch te kunnen genieten. Er worden ook lekkernijen als nougat, cantuccini en amaretti's verkocht, die je mee naar huis kunt nemen of cadeau kunt geven.

Focaccia
We bestelden allebei een focaccia, 1 met tonijn en 1 met porchetta-ham. Na het bestellen zag ik dat het ook mogelijk was om de focaccia te laten grillen. Helaas te laat gezien, want een warm broodje was ook wel lekker geweest, gezien het frisse weer buiten. Opwarmen deed ik dan maar met de Italiaanse warme chocolademelk die ik erbij bestelde. Heerlijk, zo'n dikke choco met een intense smaak! Ik koos voor de hazelnootsmaak. 
De broodjes zagen er lekker uit en smaakten goed! Bij een tafel naast ons werd een 'lunch deal' geserveerd; antipasti met een focaccia naar keuze. De volgende keer als we weer in Helmond zijn, dan ga ik zeker voor deze combi, want dat zag er ook prima uit!


Taartje
En als we er dan toch zijn, dan mogen we een stukje Italiaans gebak natuurlijk niet overslaan. Het werd een chocotaartje dat een beetje deed denken aan een mousse, en een stukje sinaasappel-mascarponetaart. We hadden zeker geen spijt van deze keuze, want beide taartjes smaakten verrukkelijk! 
Al met al is Belloni dus zeker een aanrader als je van Italiaanse lunch houdt; we komen hier zeker nog eens terug!


Exit
En dan nog naar buiten. Het pand verlaten gebeurt via de andere kant; dit is een prima oplossing als er mensen bij de ingang staan te wachten, zodat je hen niet hoeft te passeren. Maar om naar buiten te lopen, moet je in de andere ruimtes wel dicht langs mensen lopen om naar buiten te kunnen. Niet helemaal veilig en volgens de anderhalve meter-regel, dat is nog wel een minpuntje.

E-mailen