Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Zuiver

Op uitnodiging van BHG Bunnik mocht ik aanwezig zijn bij het persdiner van restaurant Zuiver in Amersfoort. Zuiver heeft al een vestiging in Utrecht en onlangs werden de deuren geopend van deze mooie locatie in de bossen van Amersfoort/Leusden, nabij de A28. Na een renovatie werd op 20 december 2019 de zaak geopend, en die renovatie is niet voor niets geweest; de inrichting doet warm en stijlvol aan, en je voelt je er direct thuis! Zuiver is dagelijks geopend voor lunch en diner. Naast lunch en diner kun je hier ook terecht voor vergaderen en feesten.Ontvangst
Om 18.00 uur werden wij gastvrij ontvangen. In de Tuinkamer stond de lange tafel al mooi gedekt op ons te wachten. We namen plaats om te genieten van het verrassingsmenu. Omdat ik vlees en vis steeds vaker links laat liggen, koos ik voor de vegetarische optie.

4 gangen genieten!
De keukenbrigade, onder leiding van Yvette Jasperse, bereidde een heerlijk 4-gangenmenu voor ons.
De amuse bestond uit pompoen bavarois, kwartelei en compote van mango. Als voorgerecht werd gebrande rooklof met balsamico geserveerd. Het hoofdgerecht was mij op het lijf geschreven: truffelrisotto met geroosterde groenten. En dan was er nog het nagerecht: een verrassende chocolademoelleux met espresso-bavarois en stracciatella-ijs.


Mijn complimenten, allereerst voor de smaken. Je proeft duidelijk dat er met streekproducten wordt gewerkt! Maar ook de 'art of plating'. En als foodfotograaf heb ik natuurlijk een zwak voor mooi servies. Het servies is perfect gekozen en ik had zo een bordje mee naar huis kunnen nemen. Dit zijn toch dé ingrediënten om te genieten van een smaakvol menu. Tijdens het diner was er ook ruimte voor een praatje, en een kijkje in de keuken, waar we kennismaakten met de chefkok Yvette Jasperse. Bij Yvette en haar team is het echt genieten van (h)eerlijk eten!

Aanrader
Wil jij ook beslist daar een keer eten, maak een reservering en geniet van de gastvrijheid van Zuiver Amersfoort, of in Utrecht. Op Valentijnsdag wordt in Amersfoort een Valentijnsdiner geserveerd. Een romantische avond met een 4-gangen verrassingsmenu voor €47,50 per persoon.


https://www.zuivergastvrij.nl/amersfoort
E-mailen